Canada Only

As uitstrooien in Disney-parken is blijkbaar een ding – en Disney is er niet blij mee

Orlando
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Met name het pretpark Magic Kingdom, en in het bijzonder de attractie The Haunted Mansion (!), is erg populair.

Dat laat Wall Street Journal deze week weten. Volgens de krant gebeurt het maandelijks dat gasten as van overleden vrienden en familieleden meenemen naar de parken, om het daar ergens uit te strooien.

Daarvoor spraken ze onder meer met iemand die dit daadwerkelijk heeft gedaan. Jodie Jackson Wells nam in 2009 het as van haar overleden moeder mee naar binnen. Reden? Disney World Orlando was haar favoriete plek ter wereld. Jodie strooide zodoende het as uit voor de poorten van Cinderella’s Castle.

En ze is niet de enige. Ook Kym Pessolano DeBarth ging met de laatste resten aan de haal – alleen koos zij voor de attractie It’s A Small World. Ze liet nog wel weten er vooral niet te veel in te willen gooien, uit angst voor verstopping van het water.

Magic Kingdom - WDW News
Foto: WDW News

The Haunted Mansion

Maar de populairste plek om as uit te strooien? Dat is The Haunted Mansion. Het spookhuis ligt volgens de medewerkers zelfs vol met as. Disney zelf zit er niet op te wachten. Zij stellen dat het uitstrooien van as verboden is. Bezoekers die worden betrapt, worden uit het park gezet.

Codes

Ondertussen zijn medewerkers wel geïnstrueerd om ermee om te gaan. Dit gebeurt aan de hand van verschillende codes. Een Code V staat voor Vomit en betekent dus dat er iemand ergens heeft overgegeven. Een Code U staat voor Urine. Een HEPA Cleanup? Dat betekent dat er ergens een dierbare is uitgestrooid. Werknemers moeten dan aan de haal met een HEPA-stofzuiger, welke de fijne deeltjes weet op te zuigen.

Naar Disney

Plannen om naar Disney te gaan om iemands as uit te strooien? Check dan hier het aanbod supergave reizen naar Florida van verschillende organisaties!