Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Astoria in Oregon is de perfecte bestemming voor een dagje uit

Joni Kabana via TravelOregon.com
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Op zoek naar een charmant stadje in Oregon? Ga dan naar het historische Astoria. Verwacht een gezellige sfeer, waar de lokale bevolking je graag ziet genieten van hun stad. Het vriendelijke Astoria, Oregon is perfect voor een dagje uit. 

In Astoria vind je een bloeiend stadscentrum, fantastische café’s en restaurants en veel mogelijkheden tot activiteiten. De stad is daarnaast heel groen en heeft een uitnodigende boulevard langs de rivier, met een historische tramlijn: de Astoria Riverfront Trolley

🚗 Auto nodig? Hoewel de trolley van Astoria Riverfront Trolley (oude tram) een speciale attractie van Astoria is, kan het ook zijn dat je graag onafhankelijk rondreist. Huur bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Astoria Oregon
Joni Kabana via TravelOregon.com

Wat is Astoria, Oregon?

Astoria is een havenstad in de staat Oregon. De stad is opgericht in 1811 en is de oudste stad in de staat, vernoemd naar Amerika’s eerste miljonair: John Jacob Astor. Het is een uitstekend beginpunt voor een roadtrip langs de kustlijn. 

⛺️ Tip van ons! Hotels in Astoria en omgeving zijn niet duur. Check hier wat de prijzen zijn.

Astoria Oregon
Joni Kabana via TravelOregon.com

Wat is er te zien in Astoria, Oregon?

Het pittoreske Astoria is, gezien vanaf de rivier, een lust voor het oog. Geniet van het prachtige groen, de gekleurde gebouwen en het sprankelende water.

Is dat niet genoeg? Check dan déze must-sees.

Columbia River Maritime Museum

De populairste bezienswaardigheid in Astoria is het Columbia River Maritime Museum. Je ontdekt hier alles over de maritieme geschiedenis van Noordwest-Amerika, zoals de visserij, de scheepvaart en de kustwacht. Het museum ligt in Downtown Astoria.

Astoria-Megler-Bridge

De iconische Astoria-Megler-Bridge (foto boven) domineert het landschap. Hij strekt zich uit over de monding van de rivier en verbindt de stad met het Long Beach Peninsula Washington. 

Astoria Column

De Astoria Column (foto onder) staat op een heuvel en is te bereiken door het beklimmen van 164 traptreden. Heb je dan nog energie over? Gebruik dan een tweede trap aan de binnenkant van de toren om op het dek te belanden. Een prachtig uitzicht is gegarandeerd!

🏷️ Kaartjes kopen In overeenstemming met de vriendelijke sfeer van de stad is de toegang tot de Astoria Column gratis, maar de verschillende bezienswaardigheden, zoals de Columbia River Maritime Museum, kosten wél geld. Tickets voor attracties in Oregon vind je hier.

Astoria Oregon
Joni Kabana via TravelOregon.com

Hoe kom ik in Astoria, Oregon?

Astoria ligt in het noordwesten van de staat Oregon, aan de Columbia River en Young’s Bay. Het is ongeveer twee uur rijden vanuit Portland en ruim drie uur vanuit Seattle.

🇺🇸 Lees ook 5 toffe bestemmingen langs de kust van Oregon