Canada Only

Bad news: Yellowstone gaat dit seizoen mogelijk niet meer volledig open…

Yellowstone National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Yellowstone National Park is momenteel zelfs helemaal gesloten na een aantal enorme overstromingen. Het parkbestuur houdt er daarom sterk rekening mee dat het populaire natuurgebied deze zomer niet meer in z’n geheel heropent.

De recente overstromingen hebben er namelijk voor gezorgd dat er verschillende wegen compleet zijn ingezakt. Het gaat onder meer om delen van de route tussen de North Entrance en de populaire Mammoth Hot Springs. Veel wegdelen zijn hier ronduit verdwenen.

‘Het gaat niet om slechts één sectie van de route’, meldde superintendent Cam Shelly tijdens een persconferentie. ‘Het wordt daarom niet makkelijk om alles te herbouwen. We weten niet precies hoe groot de schade is. Als het water is verdwenen, gaan we verschillende partijen benaderen om ons te helpen met het herstellen van de infrastructuur van het park.’

In de tussentijd hebben zowel de National Park Service (NPS) als Yellowstone National Park Lodges alle bezoekers gevraagd de hotels en campings in het park te verlaten. Reizigers met reserveringen zijn inmiddels benaderd.

[themify_layout_part id=34280]

Gedeeltelijke heropening

Komende woensdag – 22 juni 2022 – gaat er in ieder geval een deel van Yellowstone National Park weer open. Het gaat om de zuidelijke ingangen van het park.

‘Dankzij de enorme inspanningen van onze teams en partners kunnen we in ieder geval de South Loop heropenen’, aldus een persbericht.

[themify_layout_part id=34170]

Beperkt aantal bezoekers

Deze heropening gaat wél gepaard met de nodige beperkingen. Om te voorkomen dat de South Loop te maken krijgt met een stormloop aan bezoekers, wordt gebruikgemaakt van een toelatingssysteem.

Dit systeem houdt in dat auto’s met kentekenplaten die eindigen op een oneven nummer alléén op oneven dagen het park in mogen. Auto’s met kentekenplaten die eindigen op een even nummer óf een nul mogen alléén op even dagen naar binnen.

[themify_layout_part id=37739]

South Loop

Het hoofdwegennet in Yellowstone National Park heeft de vorm van het cijfer acht. Het noordelijke deel daarvan is het zwaarst getroffen en blijft vermoedelijk deze zomer gesloten. Je vindt hier onder meer de heetwaterbronnen Mammoth Hot Springs.

Het zuidelijke deel gaat dus deze woensdag weer open, maar met een beperkt aantal bezoekers. Je vindt hier onder meer de geiser Old Faithful en de kleurrijke Grand Prismatic Spring.

Bron: Travel + Leisure en NPR

[themify_layout_part id=34047]