Canada Only

Dit is Bahia Honda State Park: een van de móóiste plekken op de Florida Keys

Bahia Honda State Park - VISIT FLORIDA
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een schitterend park met award-winnende stranden, omringd door felblauw water en vlakbij de beroemde Seven Mile Bridge.

Nu is het op de Florida Keys knap lastig om slechts één bestemming aan te wijzen als de mooiste. Maar als we onze voorkeur mogen uitspreken, gaat die naar Bahia Honda State Park.

Dit staatspark ligt geklemd tussen het kraakheldere water van de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Het huisvest daarbij niet één, maar drie stranden.

Dat was in 1992 voor het toonaangevende platform Dr. Beach genoeg om Bahia Honda State Park uit te roepen tot de mooiste kust van heel Amerika.

True – dat is al even geleden. Maar omdat er sindsdien weinig is veranderd aan Bahia Honda State Park, maakt dat verder ook niet echt uit.

[themify_layout_part id=34692]

Wat kan ik doen in Bahia Honda State Park?

Bahia Honda State Park telt as said drie verschillende stranden.

Calusa Beach is de kleinste van het trio – in het noordwestelijke hoekje van het park. Sandspur Beach, in het zuiden, is wat groter en heeft faciliteiten als kleedhokjes en toiletten.

Loggerhead Beach is het grootst en bovendien het veelzijdigst. Dit strand staat namelijk, naast het witte zand en felblauwe water, ook bekend om haar heldere nachten. Bahia Honda State Park ligt tenslotte ver van de bewoonde wereld. Hierdoor kan de lucht niet bevuild worden, met als resultaat een fenomenale sterrenhemel.

Plant- en diersoorten

Maar er is meer. Bahia Honda State Park huisvest bijvoorbeeld ook 150 plantensoorten die je min of meer alleen in Florida tegenkomt. Er leven hier ook allerlei bedreigde vogels, zoals de white-crowned pigeon – a.k.a. de witkapduif. Dat alles is te zien aan de hand van drie wandelpaden.

Seven Mile Bridge

En dan heb je vanuit Bahia Honda State Park óók nog uitzicht op een van de beroemdste bruggen van Amerika: de Seven Mile Bridge die over grotendeels felblauw water loopt.

Vanaf Loggerhead Beach zie je hem zelfs twee keer: de huidige en de originele, half afgebroken variant. Het is zelfs mogelijk om een stukje te lopen over laatstgenoemde – voor een nog beter uitzicht.

[themify_layout_part id=33973]

Waar ligt Bahia Honda State Park?

Bahia Honda State Park ligt grofweg halverwege de Overseas Highway die je van Miami naar Key West brengt. 

Het adres: 36850 Overseas Highway, Big Pine Key, Florida.

Bahia Honda State Park - VISIT FLORIDA
Foto: VISIT FLORIDA

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]