Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De banana pudding van NYC’s Magnolia Bakery is een op zichzelf staande reden om naar New York te gaan

New York City
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Kijk je Sex And The City? Dan hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen wat Magnolia Bakery is en wat je daar kunt halen. Maar de bakkerij in Manhattan’s West Village is ook interessant voor niet-kijkers. De banana pudding is hier namelijk goddelijk. En dat zeggen wij niet. Dat zeggen ze bij Business Insider, Huffington Post en vrijwel ieder magazine dat ook maar iets te maken heeft met bakken en desserts.

Tuurlijk – de prominente rol die het filiaal in West Village in SATC had, heeft Magnolia Bakery qua sales een absolute boost gegeven. En toch doen we de zaak te kort wanneer we stellen dat het haar succes alleen maar aan de serie heeft te danken. De banana pudding, maar ook de cupcakes en andere baksels, worden wereldwijd geroemd omdat ze gewoon extreem lekker zijn.

[themify_layout_part id=34268]

Ingrediënten

Dat is op zich al bijzonder. Banana pudding is namelijk helemaal geen uniek recept. Sterker nog – het staat waarschijnlijk minstens één keer per maand op tafel in een gemiddeld Amerikaans huishouden. Het toetje komt uit het Amerikaanse zuiden, waar het ergens in de jaren ’40 ontstond, en bestaat uit vanillepudding, gecondenseerde melk, vanillewafels en verse bananen. Misschien zijn het de toegevoegde sprinkles die de versie van Magnolia Bakery zo goed maakt. Of misschien is gewoon de gigantische bak waarin je ‘m krijgt. Feit blijft dat jaarlijks meer dan een miljoen mensen met zo’n pudding de deur uit gaan. Die kunnen er toch moeilijk allemaal naast zitten…

[themify_layout_part id=34170]

Meer filialen en smaken

Mede daardoor is het bedrijf allang niet meer beperkt tot het inmiddels bekende eerste filiaal op 401 Bleecker Street. Magnolia Bakery heeft in New York inmiddels ook vestigingen in Bloomingdales, langs Columbus Avenue, op Grand Central Terminal en in het Rockefeller Center. Daarnaast zijn er zaken geopend in Chicago, Honolulu en Los Angeles. De bakkerij is zelfs internationaal gegaan – met winkels in onder meer Dubai, Abu Dhabi en Tokyo. Magnolia Bakery valt overigens niet overal in de smaak. In 2016 sloten de filialen in Moskou na tegenvallende resultaten. Blijkbaar houden de Russen toch niet zo van bananenpudding.

Ondertussen is wél het assortiment uitgebreid. Naast de klassieke variant is de banana pudding nu ook verkrijgbaar met chocolade, s’mores en salted caramel.

[themify_layout_part id=37739]

Magnolia Bakery bezoeken

Honger? Je vindt de zaak door heel New York. De originele vestiging blijft toch het uniekst. Adres: 401 Bleecker Street in West Village, Manhattan.

Voordelige vliegtickets naar de drie luchthavens rondom de stad vind je bij het World Ticket Center. Een hotel boeken kan het beste via Booking.com of Trivago. Een combinatie boeken kan bij TUI.

[themify_layout_part id=34047]