Canada Only

BBQ-lovers opgelet! Deze reis gaat langs Amerika’s beste barbecuebestemmingen

BBQ-lovers opgelet! Deze reis gaat langs Amerika’s beste barbecuebestemmingen - Unsplash

Alle plaatsen die je tijdens deze bijzondere roadtrip ontdekt, hebben hun eigen unieke bereidingswijze. Je komt onder meer in Chicago, Memphis, New Orleans en Dallas.

Heb je het Amerikaanse Zuidwesten al bezocht? Dan ben je misschien wel op zoek naar een roadtrip die nét iets anders laat zien dan het gebruikelijke…

Deze reis van Le Beau Reizen is zo’n trip. Hij loodst je langs verschillende, Amerikaanse bestemmingen die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn er gek op barbecues. En dat laten ze allemaal op geheel eigen wijze zien.

Chicago Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Van Chicago naar Memphis

De roadtrip – The BBQ Dream Tour, genaamd – start in Chicago. Je rijdt hiervandaan naar Louisville in Kentucky. Een gezellige stad waar bourbon en barbecue centraal staan. Sla ook het Mohammed Ali Center en het Louisville Slugger Museum niet over.

De route gaat na Kentucky verder richting Nashville, Tennessee. De barbecuerestaurants in deze muziekstad staan bekend om hun Nashville Barbecue Sauce. Typerend voor deze saus is het zoete karakter en het gebruik van geraspte citroenschil.

De rit gaat daarna naar Memphis. Barbecue is hier min of meer cultureel erfgoed. Maak je de reis in mei? Dan heb je geluk, want dan vindt hier het wereldkampioenschap barbecuen plaats.

New Orleans Le Beau Reizen 2 - Unsplash
Boy Tijbosch |

Mississippi Delta

The BBQ Dream Tour gaat vervolgens dwars door de Mississippi Delta. Je bezoekt hier onder meer het blusplaatsje Clarksdale en Indianola, waar het museum van blues-legende B.B. King staat.

De volgende grote stad is New Orleans. De manier van barbecuen is hier weer anders dan in Memphis en Nashville. Koks gebruiken hier de cajun-stijl: pittig – met veel aandacht voor vis en zeevruchten.

Texas Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Texas

Tot slot is er één bestemming die absoluut niet mag ontbreken wanneer je aan een barbecuereis begint. Dat is Texas: thuis voor misschien wel de beste barbecuerestaurants ter wereld.

The Lone Star State hanteert wederom een compleet andere aanpak wanneer het aankomt op barbecuen. Sommige steden roosteren het vlees op eikenhout, waar anderen gebruikmaken van het Mexicaans getinte barbacoa.

Je gaat in Texas achtereenvolgens naar de steden Houston, Austin en Fort Worth.

Steak Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Voorgestelde dagindeling

Dag 1 Chicago

Dag 2 Van Chicago naar Louisville

Dag 3 Louisville

Dag 4 Van Louisville naar Nashville

Dag 5 Nashville

Dag 6 Van Nashville naar Memphis

Dag 7 Memphis

Dag 8 Van Memphis naar Vicksburg

Dag 9 Van Vicksburg naar New Orleans

Dag 10 New Orleans

Dag 11 Van New Orleans naar Houston

Dag 12 Van Houston naar Austin

Dag 13 Austin

Dag 14 Van Austin naar Fort Worth

Dag 15 Fort Worth

Dag 16 Fort Worth

New Orleans Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Deze reis boeken

De reis The BBQ Dream Tour komt uit het aanbod reizen van Le Beau Reizen

Interesse? Kijk dan hier voor meer info!

Dit is een gesponsord artikel.