Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is de Kitchen Sink: het grootste toetje van Orlando, Florida

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De GIGANTISCHE ijscoupe Kitchen Sink van Beaches and Cream Soda Shop wordt geserveerd in een kleine gootsteen, bestaat uit vijf smaken ijs en is overgoten met fudge, brownies, Snickers en iedere andere topping die ze bij deze ijssalon in huis hebben.

In Amerika is er absoluut geen gebrek aan uit de kluiten gewassen desserts en andere menu-items.

Maar zelfs dan is de Kitchen Sink behoorlijk over the top. Wij hadden in ieder geval nog nooit gehoord van een – bij het gebrek aan een beter woord – sorbet die wordt geserveerd in een soort gootsteen.

Beaches and Cream Kitchen Sink
Foto: Kent Philips via WDW News

Wat is de Kitchen Sink van Beaches and Cream Soda Shop precies?

De Kitchen Sink wordt op de website van Beaches and Cream Soda Shop als volgt omschreven:

‘Een sundae met vanille-, chocolade-, aardbeien-, cookies ’n’ cream- en mint chocolate chip-ijs, warme fudge, Snickers, versgebakken brownies en alle andere toppings die we hebben.’

Klinkt het als – veel? Newsflash: dat is het ook.

We moeten er wél bijzeggen dat de Kitchen Sink is bedoeld voor vier personen. Hij kost $36 per bestelling.

Oh: en de Kitchen Sink is ook verkrijgbaar in de varianten Chocolate Lovers en Neopolitan. Beiden hebben andere smaken ijs en verschillende toppings.

Beaches and Cream Kitchen Sink
Foto: Disney

Wat is dit precies voor restaurant?

Het restaurant Beaches and Cream Soda Shop is een soort lunchroom met allerlei soorten sandwiches en burgers, zoals de French Dip Sandwich en de Impossible™ Burger.

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat de meeste gasten komen voor de desserts.

Dat assortiment gaat verder dan alleen de Kitchen Sink. Je kunt hier bijvoorbeeld ook terecht voor de No Way Jose (vanille- en chocolade-ijs met pindakaas en fudge) of de Fudge Mud Slide (een brownie met drie bollen vanille- en chocolade-ijs, fudge en chocoladekoekjes).

Maar alleen bezoekers die de Kitchen Sink bestellen, krijgen er een complete show bij. Tijdens iedere bestelling gaan de lichten van het restaurant uit, klinkt er een alarm en wordt de Sink door het voltallige personeelsbestand bij je tafeltje afgeleverd. Toch bijzonder.

Beaches and Cream Kitchen Sink
Foto: Kent Philips via WDW News

Waar haal ik de Kitchen Sink van Beaches and Cream Soda Shop?

Om het allemaal nóg beter te maken: Beaches and Cream Soda Shop ligt middenin Disney World.

Je vindt het restaurant, en dus de Kitchen Sink, namelijk in het Disney’s Beach Club Resort. Dat is een resort in de stijl van Cape Cod en Martha’s Vineyard, vlakbij de themaparken Epcot en Disney’s Hollywood Studios.

‘Kan ik daar als niet-gast dan wel komen?’

Zeker. Alle Disney-resorts zijn ook toegankelijk voor bezoekers. Rij hiervoor gewoon naar de poort, laat je rijbewijs of paspoort zien en zeg dat je voor de winkels of restaurants komt.

Ga in dit geval naar Disney’s Beach Club Resort of Disney’s Yacht Club Resort. De adressen zijn 1800 Epcot Resorts Boulevard en 1700 Epcot Resorts Boulevard. Beiden liggen in Lake Buena Vista, Florida.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen