Canada Only

Beartooth Pass

Beartooth Highway - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Haarspeldbochten, hoge toppen en prachtige vergezichten. De Beartooth Highway, die ook wel de Beartooth Pass wordt genoemd, is een soort rollercoaster op snelwegformaat. Mis hem niet wanneer je naar Montana of Wyoming gaat!

Direct naar

Beartooth Pass rijden
De road trip combineren met Yellowstone National Park
De road trip combineren met Idaho
Montana’s Highway 2

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]

Beartooth Pass - PixabayBeartooth Pass rijden

De spectaculaire Beartooth Highway, of Beartooth Pass, rijden? Dat doe je vanuit Red Lodge, Montana. Dit is het officiële beginpunt van deze road trip. Je rijdt daarvandaan ruim honderd kilometers over zigzaggende wegen die dwars door Wyomings Shoshone Forest, langs een aantal prachtige meren en besneeuwde bergtoppen gaat. Het eindpunt is Cooke City, de meest noordelijk gelegen ingang van Yellowstone National Park. Kun je er direct een bezoek aan een van Amerika’s mooiste nationale parken aan vastplakken!

De Beartooth Pass combineren met Yellowstone National Park

Zeg je Montana, Wyoming en Idaho, dan zeg je Yellowstone National Park. Het park, het oudste en een van de mooiste van The States, ligt in alledrie de staten. Het overgrote deel valt in Wyoming, maar dat laten we maar even buiten beschouwing.

Ga je de Beartooth Pass rijden? Plak Yellowstone National Park er dan direct aan vast. De trip eindigt namelijk in dit park. Het is onmogelijk om alles te zien, maar via de Grand Loop Road kom je in ieder geval langs de geiser Old Faithful, de Grand Canyon of the Yellowstone en onze favoriet: Grand Prismatic Spring. Voer na afloop het plaatsje Gardiner in je GPS en rij via Highway 8 terug naar de plaats waar je bezoek.

De Beartooth Pass combineren met Idaho

Je kunt er ook voor kiezen om je trip over de Beartooth Pass verder door te trekken – naar Idaho, bijvoorbeeld. Idaho is een verrassend gave staat met een aantal interessante bestemmingen, zoals het Craters Of The Moon National Monument & Preserve. Vervolg hiervoor je route via Yellowstone National Park naar het Grand Teton National Park. Je kunt hiervandaan via plaatsjes als Tetonia en Idaho Falls, beiden al in Idaho, doorzetten naar het eerder genoemde Craters Of The Moon National Monument & Preserve: een landschap dat, zoals de naam al doet vermoeden, verbazend veel op de maan lijkt.

Beartooth Highway - PixabayMontana’s Highway 2

Geen fan van rijden door de bergen? Mijd het heuvelachtige Montana dan eigenlijk gewoon maar. Een groot deel van de wegen gaat door ruige en onherbergzame gebieden en de Beartooth Pass is niet bepaald een uitzondering. Het kan nóg erger. Highway 2, bijvoorbeeld. Deze trip slingert van de plaatsjes Butte naar Three Forks en staat bekend als een van de gevaarlijkste road trips van The States. Dit vanwege de bochten, maar ook dankzij de relatief hoge maximumsnelheid van zeventig mijl per uur.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]