Canada Only

Het officiële begin van Route 66 vind je in déze stad

Begin Route 66 - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In Chicago – om precies te zijn. Een foto bij het bijbehorende verkeersbord aan het begin van Route 66 is een verplicht nummertje wanneer je plannen hebt om de originele route te rijden.

Route 66 was in een ver verleden de meest belangrijke handelsweg van de Verenigde Staten. Hij bracht Amerikaanse chauffeurs vanuit Chicago, Illinois all the way naar Los Angeles, Californië en groeide door de jaren heen uit tot een wereldberoemd cultureel fenomeen.

De komst van de Interstate maakte daar een abrupt einde aan. Deze snelweg was tenslotte veel sneller en dus beter.

De oorspronkelijke Route 66 wordt vandaag de dag louter gebruikt door regionaal verkeer én toeristen die op zoek zijn naar een idee van hoe de VS er halverwege de vorige eeuw uitzag.

[themify_layout_part id=34468]

Waar vind ik het officiële begin van Route 66?

Een rit over Route 66 is dan ook een aanrader. Hoewel sommige delen compleet zijn weggevaagd (en je soms dus wel de naburige Interstate móet pakken), zie je nog steeds alle pogingen die ondernemers van weleer deden om de aandacht van chauffeurs te trekken. De bouw van even gigantische als absurde beelden voor de deur van restaurants, bijvoorbeeld.

Dat alles moet natuurlijk ergens beginnen – en dat doet het in Chicago, Illinois. Je vindt het officiële beginpunt én het bijbehorende verkeersbord op de kruising van Adams Street en Michigan Avenue.

Het verkeersbord staat langs Adams Street.

[themify_layout_part id=34170]

Was dit altijd al het beginpunt?

De route van Route 66 is meerdere malen veranderd. Het is – wat dat betreft – geen verrassing dat het beginpunt ook niet altijd op deze plek stond.

Toen Route 66 opende, werd het kruispunt van Jackson Boulevard en Michigan Avenue nog aangewezen als officiële start. Dit werd later verruild voor de kruising tussen Jackson Boulevard en Lake Shore Drive – in verband met de Wereldtentoonstelling van 1936 die in Chicago plaatsvond.

Het huidige startpunt bekleedt die functie sinds 1955.

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]