Afrika OnlyCanada Only

Bentonville, Arkansas verwelkomt je met échte, zuidelijke gastvrijheid

Arkansas Department of Parks, Heritage and Tourism
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Bentonville in Arkansas is meer dan alleen het hoofdkantoor van Walmart en ‘de mountainbike-hoofdstad van de wereld’. Kunst, eten, muziek en geschiedenis zijn ook volop aanwezig in de stad. Klaar om verliefd te worden op Bentonville? 

Arkansas Department of Parks, Heritage and Tourism

Wat is Bentonville, Arkansas?

Bentonville is de negende, meest bevolkte stad in Arkansas en ligt in het uiterste noordwesten van de staat. De stad wordt beschouwd als een van de snelstgroeiende steden in de regio en behoort ook tot de veiligste steden in Arkansas.

Bentonville dankt dit vooral aan het succes van de onderneming Walmart. De stad is namelijk de geboorteplaats en het hoofdkantoor van het winkelconcern.

Lees ook Verblijf in het hart van Elvis Presley’s Graceland met een kamer in The Guest House

bentonville arkansas

Wat kan ik doen in Bentonville?

Mountainbiken is de belangrijkste roem van de stad. Het biedt dan ook een uitgebreid netwerk van fietspaden voor alle niveaus die vanuit het centrum door het heuvelachtige, bosrijke landschap slingeren. Slaughter Pen, is daarvan het bekendst: geschikt voor beginnende en gevorderde rijders. 

Naast mountainbiken vind je in Bentonville nog veel meer mogelijkheden voor buitenavontuur. Thaden Field, de gemeentelijke luchthaven, is de plek waar je kunt genieten van een rondvlucht of een vliegles. Hou je niet zo van hoogtes? Huur dan een kano en verken Lake Bettonville.

Als je in de stad bent, bezoek dan zeker het Crystal Bridges Museum of American Art. De permanente collectie van Crystal Bridges omvat vijf eeuwen aan Amerikaanse meesterwerken.

En sla uiteráárd het Walmart Museum niet over!

Eten en drinken

Iets anders waar Bentonville om bekendstaat, is zijn keuken uit het zogenoemde Hoge Zuiden. Stop dan ook zeker bij een lokaal restaurant of een plaatselijke brouwerij. Ze serveren het eten hier met de typische, zuidelijke gastvrijheid.

Lees ook Small Town USA op z’n best: Eureka Springs in Arkansas

Arkansas Department of Parks, Heritage and Tourism

Hoe bereik ik Bentonville, Arkansas?

Bentonville ligt in Benton County in het uiterste noordwesten van de staat Arkansas. De dichtstbijzijnde grote steden zijn Oklahoma City, Saint Louis, Kansas City en Memphis.

Rij, om de stad te bereiken, over de I-49 of de US-62. Deze snelwegen gaan letterlijk door de stad. 

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South.