Afrika OnlyCanada Only

Niet best: hevige bosbranden teisteren Californië

Yosemite National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Problemen in de Golden State. Gigantische bosbranden hebben in het noorden van de staat geleid tot tien doden, honderden gewonden en twintigduizend evacuaties. Dat laten de autoriteiten van Californië vandaag weten.

[affiliate location=”californie2″ type=”amerikanl”]

De branden woeden momenteel in de twee bekendste wijnstreken van de staat. Zo’n negenduizend huizen in Napa County, Sonoma County en Yuba County worden ernstig bedreigd. Gouverneur Jerry Brown heeft voor deze regio’s de noodtoestand aangekondigd.

Alle bedreigde streken liggen ten noorden van San Francisco. Het zuiden van de staat wordt desondanks ook niet gespaard. Rond Anaheim vindt er namelijk nog een bosbrand plaats. Hier is twintig vierkante kilometer aan grond verloren gegaan. Het leverde deze griezelige, roodoranje gloed boven Disneyland op:

Oorzaak

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Californië te maken krijgt met bosbranden. Eerder dit jaar werden er al vijfduizend mensen in de buurt van Yosemite National Park geëvacueerd. Het vuur verspreidt zich snel door de combinatie van ongewoon hoge temperaturen, flinke droogte en een harde wind.

Ga je naar Californië? Hou dan rekening met mogelijke hinder voor je reisplannen. HIER vind je een kaart waarop je de locaties van alle actuele bosbranden vindt.

[affiliate location=”californie2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”californie2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”californie2″ type=”ticketlinks”]