Canada Only

De beste donuts van Amerika? Die vind je bij Voodoo Dougnut

Voodoo Doughnut - Universal Orlando Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De licht merkwaardige donutzaak Voodoo Doughnut begon in Portland, maar heeft inmiddels meer filialen verspreid over The States. In Orlando, bijvoorbeeld.

Je hebt donuts en je hebt – donuts. Wat we daarmee willen zeggen? Voodoo Doughnut is niet bepaald gespecialiseerd in exemplaren met slechts een jamvulling…

Nee – het is hier de bedoeling dat je je tanden zet in bijvoorbeeld de Bacon Maple Bar. Dat is een donut met onder andere bacon en Maple syrup als hoofdingrediënten, ja.

Of de Old Dirty Bastard. Een variant rijkelijk voorzien van chocolade, Oreo’s en pindakaas. We zeiden toch dat Voodoo Doughnut licht merkwaardig was?

[themify_layout_part id=34714]

Waar komt Voodoo Doughnut vandaan?

Voodoo Doughnut is een ideetje van Kenneth ‘Cat Daddy’ Pogson en Richard ‘Tres’ Shannon. Ze kwamen op het concept tijdens een tube-sessie over de Sandy River van Oregon en waren naar verluidt dronken. Dat zou het een en ander verklaren…

Maar het heeft wél gewerkt. Het duo opende hun eerste locatie in Portland, Oregon in december 2003 en zijn daar uitgegroeid tot een nationaal begrip. Dit filiaal is 24 uur en zeven dagen per week open en trekt daarmee donutliefhebbers van over de hele wereld.

Er worden zelfs hele huwelijken afgesloten. Kun je nagaan over hóe smakelijk sommigen het vinden…

[themify_layout_part id=34170]

Waar vind ik Voodoo Dougnut?

Inmiddels is Voodoo Dougnut behoorlijk uitgebreid. Je vindt nu filialen in onder meer Denver, Hollywood, Austin en Eugene. Orlando heeft ook een eigen vestiging: op de CityWalk van het Universal Orlando Resort (foto). Er zijn zelfs plannen tot een internationale expansie, dus wie weet is Amsterdam ooit aan de beurt.

Maar er gaat niets boven het origineel. Je vindt dit filiaal in het centrum van Portland, Oregon. Lange wachtrijen voor de deur zijn geen zeldzaam verschijnsel. Iets om rekening mee te houden – vooral wanneer je écht hongerig bent.

Bezoeken? Het adres is 22 SW 3rd Avenue in Portland, Oregon.

Bron: Travel Portland

Voodoo Doughnut - Universal Orlando Resort
Foto: Universal Orlando Resort

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]