Afrika OnlyCanada Only

Dit zijn de beste én slechtste tijden om de Grand Canyon te bezoeken

Arizona weer
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is mogelijk het bekendste, nationale park van The States. Grand Canyon National Park trekt jaarlijks zo’n zes miljoen bezoekers. Reizigers komen van over de hele wereld om Arizona’s natuurwonder van dichtbij mee te maken.

Dat levert vanzelfsprekend de nodige mensenmassa’s op. Hoog tijd om – vonden ze bij het blad Travel + Leisure – te checken wanneer je de Canyon nu het beste ervaart. En dat doe je volgens hen wanneer het niet te druk, niet te warm én niet te koud is.

Ook naar de Canyon? Dan zijn DIT de beste tijden om het te doen!

De beste tijden voor de North Rim

De noordzijde van de Grand Canyon is minder populair dan de zuidkant. Dat maakt de North Rim niet minder indrukwekkend. Sterker nog – volgens sommige, doorgewinterde Amerika-fans is dit juist het beste wat Canyon te bieden heeft. Maar dat terzijde.

De beste tijd om de North Rim te bezoeken? Dat maakt volgens Travel + Leisure niet uit. Het is hier standaard een stuk rustiger dan aan de South Rim. Daarnaast gaat de North Rim in de winter dicht. Ergens tussen mei en oktober zit je dus sowieso goed.


Grand Canyon National Park
Anneloes Keunen via Amerika Only

De beste tijden voor de Skywalk

De wát? Ja – de Skywalk. Je weet wel – dat doodenge platform met glazen bodem waarbij je letterlijk boven de Canyon loopt. Travel + Leisure vindt de winter de beste tijd van het jaar om dit te doen.

Nu kunnen we het ons voorstellen dat je ‘s winters niet in de buurt van de Grand Canyon komt. Pak in dat geval de herfst. Let wel op de tijden. De laatste tickets worden om 16:30 verkocht.


Grand Canyon National Park
Anneloes Keunen via Amerika Only

De beste tijden voor de South Rim

De South Rim van de Grand Canyon trekt verreweg de meeste bezoekers. De beste tijd om deze kant van de kloof te bezoeken? Travel + Leisure adviseer de herfst. Reden: De perfecte balans tussen goed weer en onvermijdelijk massatoerisme.

Let wel op dat de temperatuur hier in september al onder het nulpunt kan komen. Ga je in het najaar naar de Grand Canyon? Kleed je dan warm.


De beste tijden voor de West Rim

De West Rim wordt vaak overgeslagen wanneer het over de Grand Canyon gaat. Ergens logisch, gezien dit deel officieel niet binnen de grenzen van het nationale park valt. Neemt niet weg dat je hier flink wat must-sees vindt, zoals de eerder besproken Skywalk en het Sa’ Nya Wa-restaurant. De lente is hier de beste tijd voor een bezoek. Vooral als je outdoor-minded bent. De weersomstandigheden zijn da prima voor een hike of een tocht per raft.


De beste maanden voor het weer

Geen zin om in de hitte door het park te slenteren? Dan zijn april, mei en juni over het algemeen de beste maanden voor een bezoek aan de Grand Canyon. De temperaturen liggen dan niet zo hoog als in de zomer en het is ook niet heel druk – op eind juni na dan.


De beste maanden voor je portemonnee

Toegang tot het park kost het hele jaar door $30 per voertuig. Wel zijn campings en lodges rond de Canyon in de wintermaanden (flink) goedkoper.


De slechtste tijd om de Grand Canyon te bezoeken

Is er ook zoiets als een slechtste tijd om naar de Grand Canyon te gaan? Travel + Leisure vindt van wel. Zij raden aan de zomermaanden, juli en augustus, sterk te vermijden. Te heet, te veel regen en te druk.

Toch in de zomer naar de Grand Canyon? Ga dan op z’n minst naar de North Rim om de massa te vermijden.

Plannen om naar The States te gaan? Dan mag de Grand Canyon natuurlijk niet ontbreken. Kijk hier voor vluchten naar Los Angeles, hier voor hotels in de omgeving en hier voor een huurauto. Complete road trips vind je hier.