Afrika OnlyCanada Only

Dit is de beste plek in Florida voor het zien van een raketlancering

Raketlancering Florida - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Kennedy Space Center zelf is gesloten tijdens een eventuele raketlancering in Florida. Dat betekent niet dat je er helemaal niets van mee kunt krijgen, though.

Want op Cape Canaveral is er altijd nog Jetty Park. Dat is een park vlakbij de Atlantische Oceaan waarvandaan de raketlanceringen van het Kennedy Space Center op sublieme wijze zijn te zien.

En het kan nóg beter. Bij het park hoort namelijk ook de Jetty Park Campground: een kampeerterrein op zo’n dertig minuten rijden van het lanceerplatform. Dit is mogelijk de allerbeste stek om een raket in het wild te zien.

[themify_layout_part slug=”leestips-florida”]

Kan ik reserveren voor Jetty Park Campground?

Needless to say: het kampeerterrein is dan ook erg populair. Het is dan ook min of meer verplicht om tijdig een reservering te maken wanneer er raketlanceringen op het menu staan.

De meeste gasten arriveren dan een dag van tevoren. Zo kunnen ze ook nog de – overigens fraaie – omgeving verkennen. De Jetty Park Campground ligt vlakbij de kust én het onder surfers erg populaire Cocoa Beach.

Vlak voor het stijgen, keert het gros echter terug naar de camping. Daarvandaan zijn de lanceringen in wezen vanaf iedere plek goed te zien. De RV-plekken schijnen iets in het voordeel te zijn, doordat er minder beschutting is.

[themify_layout_part id=33973]

Wat zijn de alternatieven?

Wil je een lancering zien, maar heb je geen zin om daarvoor een kampeerplaats te reserveren? No worries. Je kunt ook gewoon kosteloos naar de Jetty Park Pier gaan. Je bent echter niet de enige met dat idee, dus bereid je voor op de nodige drukte.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe waarschijnlijk is een raketlancering in Florida?

De kans dat er daadwerkelijk een lancering plaatsvindt wanneer jij in Florida bent, is relatief groot. NASA, SpaceX, de United Launch Alliance en Boeing zijn allemaal voorbeelden van bedrijven die om de zoveel tijd een vehikel de lucht in schieten. Dat komt neer op meerdere lanceringen per maand. Space Coast Launches is een website die bijhoudt wanneer dit precies gebeurt. Let wel: het schema kan veranderen door het weer.

Bron: Travel + Leisure

Raketlancering Florida - Unsplash
Boy Tijbosch |

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]