Canada Only

Natuur in de buurt van Las Vegas? Hier moet je zijn!

Michelle de Vos

Michelle de Vos

Zeg Las Vegas en je denkt waarschijnlijk niet meteen aan prachtige natuurgebieden. En tóch vind je vlakbij de stad wildernis in overvloed. Deze bezienswaardigheden in Las Vegas liggen allemaal op slechts een paar uur rijden van de stad!

🚗 Auto nodig? Boek je huurauto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op je eindbedrag.

1. Spring Mountains/Mount Charleston Wilderness

Reistijd vanuit Las Vegas
45 minuten

Mount Charleston, een gebied in de Spring Mountains, staat bekend als een zogenoemd sky-eiland vanwege de hoge ligging.

Die hoge ligging betekent dat het daar op elk moment van het jaar ongeveer 20 graden koeler is dan in Las Vegas. Het is dus een aangename ontsnapping aan de brandende zomer in de stad. 

🎢 Iets doen in Vegas? Kijk hier voor toegangskaartjes voor allerlei attracties!

2. De stad Las Vegas

Reistijd vanuit Las Vegas
Geen – je bent er al

Wist je dat de stad een aanzienlijk stedelijk bos heeft – véél groter dan de meeste mensen denken? In de oudere wijken van de stad vind je namelijk verschillende bomen die vooral in de herfst merkbaar van kleur veranderen. 

🇺🇸 Lees ook Las Vegas heeft iets nieuws: The Sphere

3. Floyd Lambpark

Reistijd vanuit Las Vegas
25 minuten

Floyd Lamb Park ligt bij Tule Springs: een bron in de woestijn met verschillende meren en weelderige vegetatie.

Dit park beschikt over eikenbomen en populieren die groeien langs de oevers van de meren. Die bomen veranderen in de herfst naar de tinten geel en oranje. Omdat de hoogte laag is en de temperaturen hoog, komen deze kleuren pas laat in het seizoen – meestal eind oktober en begin november. Een aanrader!

👕 Al in Amerika geweest? Check het Amerika Only SpaarShirt, de enige bucketlist die je kunt aantrekken, en vink de door jou bezochte staten in real-time af. Kijk hier voor meer info.

bezienswaardigheden las vegas

4. Red Rock Canyon | Bezienswaardigheden Las Vegas

Reistijd vanuit Las Vegas
30 minuten

Red Rock Canyon is een wereldberoemde klimbestemming die bekendstaat om zijn buitenaardse rode zandsteen en torenhoge muren. Hoewel dit gebied geen dichte bossen met vurig bladeren heeft, is er toch vegetatie aanwezig die met de seizoenen van kleur verandert. Een van onze persoonlijke favorieten.

🇺🇸 Lees ook Vanuit Vegas een échte saloon bezoeken? Ga naar de Pioneer Saloon in de woestijn van Nevada!

5. Ash Meadows

Reistijd vanuit Las Vegas
1 uur en 30 minuten

Ash Meadows is een nationaal natuurreservaat gelegen aan de oostelijke rand van Death Valley, direct aan de grens met Californië. Het moerasland heeft bijna dertig soorten planten en dieren die nergens anders ter wereld bestaan. Bezoekers genieten van het kristalheldere turquoise water van de bronnen en het gloeiende goud en oranje van de essen waarnaar dit gebied is vernoemd.

🏨 Op zoek naar verblijf in Las Vegas? Check hier wat je betaalt voor een hotel in de buurt.

bezienswaardigheden las vegas

6. Rainbow Canyon Scenic Drive

Reistijd vanuit Las Vegas 2 uur en 20 minuten (naar Caliente)

Rainbow Canyon is een kloof in het zuidoosten van Death Valley. Voor een prachtig uitzicht over dit gebied pak je de Rainbow Canyon Scenic Drive. Deze route volgt de Nevada State Highway 317 en de hoofdlijn van de United Pacific Railroad.

🇺🇸 Lees ook Dit is de uniekste achtbaan van Las Vegas: The Big Apple Coaster

7. Cave Lake | Bezienswaardigheden Las Vegas

Reistijd vanuit Las Vegas
4 uur

Het hele gebied in het oosten van Nevada heeft prominente espenbossen. Cave Lake is misschien wel de beste plek om deze bossen te zien. Dit is een stuwmeer van 32 hectare omgeven door met pijnbomen bedekte hellingen. Je kunt hier genieten van het uitgebreide netwerk van wandel- en mountainbike-routes die dwalen door bossen met gouden, gloeiende espen.

🛫 Vliegen naar de West Coast? Check zowel tickets naar Las Vegas als Los Angeles. De ene bestemming is soms wat goedkoper dan de ander.