Canada Only

Colorado

Colorado - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerika telt verschillende staten die thuis zijn voor divers soorten landschappen. Colorado spant qua uiteenlopendheid echter de kroon. Alles in de omgeving van de stad Denver verandert rond december naar een winters wonderland. Bezienswaardigheden in Colorado als Aspen en Vail laten het hart van menig ski- en snowboard-liefhebber sneller kloppen. Kijk verder dan de Rockies en ontdek natuur die eigenlijk niet zoveel verschilt met die van staten als Utah en Arizona. Een rondreis Colorado is dan ook de uitgelezen mogelijkheid om de verscheidenheid van The States te ontdekken.

Direct naar

Colorado bezoeken
Denver
Rocky Mountains National Park
Zuidwest-Colorado
Aspen en andere skigebieden
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
Overige bestemmingen
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
Meer bijzondere plaatsen
Grand Junction
Vail
Breckenridge
Glenwood Springs
Beaver Creek
Keystone
Interessante road trips door Colorado
Bear Lake Road
San Juan Byway
Praktische info
De tijd in Colorado
Het weer in Colorado

[affiliate location=”colorado” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”colorado” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”colorado” type=”ticketlinks”]

Denver - Pixabay-minColorado bezoeken

Denver

Denver is, zeker voor een stad met bijna 700.000 inwoners, verrassend gezellig en compact. Veel bezienswaardigheden in Colorado liggen vrij dicht bij elkaar. Heb je toch geen zin om te lopen? Gebruik dan de overal aanwezig B-cycles of stap in de gratis bus 16th Street MallRide. Denver is bovendien een prima vertrekbasis voor een rondreis Colorado.

[affiliate location=”colorado” type=”ticketlinks”]

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over Denver!

Colorado 3 - Pixabay-minRocky Mountain National Park

Kleurrijke bloemen, serene bergmeren en met sneeuw bedekte bergtoppen. Ze zetten de toon voor de rustieke sfeer die altijd aanwezig is Rocky Mountain National Park. Het park beslaat misschien niet alle delen van de Rockies, maar wél een van de mooiste gebieden van het rotsgebergte. Sla het park dan ook niet over tijdens je rondreis Colorado.

[affiliate location=”rocky-mountains-national-park” type=”ticketlinks”]

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over Rocky Mountain National Park!

Great Sand Dunes National Park - Pixabay-minZuidwest-Colorado

Het zuidwesten van de staat Colorado lijkt totaal niet op de omgeving van Denver. Je vindt hier bezienswaardigheden in Colorado die eigenlijk meer gelijkenissen vertonen met natuurgebieden in staten als Utah, zoals Monument Valley en Arches National Park. De regio wordt daarmee alleen maar interessanter voor Amerika-fans. Sla hem niet over tijdens een rondreis Colorado!

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over Zuidwest-Colorado!

Aspen - Pixabay-minAspen en omgeving

De kans is groot dat je Aspen ooit voorbij hebt zien komen in een big budget Hollywood-productie. Het skistadje in Colorado is dankzij haar luxueuze imago een veelgebruikt, real-life filmdecor. Aspen is bovenal een bestemming waar het hart van menig wintersport sneller van gaat kloppen. Dat komt niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van honderden kilometers aan skipiste. Sla het stadje niet over tijdens je rondreis Colorado.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Zip Adventures Of Vail
De zip lines van Vail vormen samen zes verschillend kabelbanen, allemaal boven prachtige canyons en andere indrukwekkende landschappen. Allemaal bijzondere bezienswaardigheden in Colorado. Durf jij?

Glenwood Caverns Adventure Park
Glenwood Caverns Adventure Park ligt in het hart van Colorado’s Rocky Mountains. Het is niet je standaard themapark. Pretparken liggen tenslotte doorgaans niet op de top van een berg. Deze versie is dan ook alleen bereikbaar per skilift. Wie aankomt, ziet er thrillrides, cave tours en alles wat daar tussenin valt. Het paradepaardje is de Giant Canyon Swing, een toestel dat bezoekers de mogelijkheid biedt om boven de Colorado River te hangen: een hoogte van 396 meter. Het apparaat haalt daarbij snelheden van tachtig kilometer per uur. Apart detail: de bedenker van de Swing durft er zélf niet in.

Natuur

Aspen Snowmass
De bergen en skigebieden in Aspen en omgeving hebben hun eigen features en kenmerken. Het skioord Aspen Snowmass is geen uitzondering. Het grote voordeel van deze variant is dat Aspen Snowmass ook goed te doen is voor reizigers die geen gevorderde snowboarders zijn. Tubing is wellicht meer voor hen weggelegd, hoewel je daarvoor ook niet bang aangelegd moet zijn. Plof in een opblaasbare band en glij vanaf een van de parcours naar beneden.

Buttermilk Ski Area
Buttermilk is dé place to be voor iedereen die zichzelf een meer gevorderde skiër of snowboarder durft te noemen. Alle heuvels zijn hier net iets bochtiger en steiler. Het oord is dan ook jaarlijks host voor de ESPN Winter X Games, het ski-event rondom extreme, winterse sporten. Die vinden dan plaats in The Crazy Train Park, een plek waar je ook een enorme super pipe kunt proberen en een van de meer avontuurlijke bezienswaardigheden in Colorado.

Smuggler Mountain Trail
Wil je tijdens je rondreis Colorado liever iets rustiger aan de bergachtige omgeving beginnen? Dat kan – uiteraard. Het gebied rond Aspen heeft meer dan zestig kilometer aan gangbare wandelpaden: erg aantrekkelijk voor beginnende en meer gevorderde hikers. Trek je sneeuwschoenen aan en begin aan een trip als de Smuggler Mountain Trail: een wandeling van 22,5 kilometer die begint op Aspens Main Street en eindigt op een geweldig observatiedek.

Mount Elbert
Mount Elbert is met 4400 meter het hoogste punt in Colorado. Je vindt rondom de berg verschillende looproutes die prachtige uitzichten over de omgeving bieden, Let wel op: de kortste wandelingen beginnen vanaf zo’n 7,5 kilometer.

Ute Trail
De Ute Trail is met een lengte van 8,5 kilometer iets korter en bovendien rustiger dan de Smuggler Mountain Trail. Dat betekent niet dat het een makkelijkere wandeling is. De tocht gaat bijvoorbeeld erg veel omhoog. Wie sterke kuitspieren heeft, wordt onderweg getrakteerd op een aantal fantastische uitzichten. Wil je wel de lusten, maar niet de lasten? Pak dan de Silver Queen Gondola naar de top.

Rocky Mountain National Park - PixabayOverige bestemmingen

Bezienswaardigheden en activiteiten

The Stanley Hotel
The Stanley Hotel ligt in een fenomenale omgeving. Het enorme pand is te vinden aan de voet van de Rocky Mountains en de prachtige vergezichten zorgden ervoor dat de accommodatie in het verleden veel beroemde gasten ontving. Voormalig president Theodore Roosevelt en Titanic-overlevende Margaret Brown behoren bij de genodigden. Schrijver Stephen King vond er echter de inspiratie voor het schrijven van zijn inmiddels legendarische boek The Shining. De film? Die werd, tot onvrede van King, opgenomen in een ander hotel. Een van de uniekste bezienswaardigheden in Colorado.

[affiliate location=”the-stanley-hotel” type=”tradetracker”]

Natuur

Roxborough State Park
Doe een van de hikes door Roxborough State Park wanneer je toch écht een rondreis vanuit Denver maakt voor die vuurrode rotsen. Aanraders zijn de Willow Creek Trail en de Fountain Valley Trail.

Mount Falcon
Mount Falcon Park, op zo’n veertig minuten rijden vanuit Denver, laat je best of both worlds zien. Je ziet besneeuwd bergtoppen, maar in de verte glinstert ook het sneeuwvrij of sneeuwvrij gemaakte Denver. Actief ingesteld? Pak dan de Mount Falcon Trail richting de ruïnes van een kasteel.

Vail - Pixabay-minBezienswaardigheden Colorado: meer bijzondere plaatsen

Grand Junction

Ga je vanuit het zuidwesten van The States naar de meer noordelijk gelegen natuurgebieden? Stop dan tijdens je rondreis Colorado even bij het plaatsje Grand Junction. Je vindt hier namelijk best de nodige bezienswaardigheden in Colorado. Het Colorado National Monument bijvoorbeeld, makkelijk bereikbaar vanuit dit plaatsje. De Grand Mesa vind je hier ook: de grootste, platte berg ter wereld.

Vail

Colorado heeft, naast Aspen, nog meer populaire ski- en snowboard-gebieden in huis. Het plaatsje Vail, bijvoorbeeld. Je vindt hier voor iedere wintersporter wat wils: jong, oud, beginner, professional, feestbeest en vakkundig gezinshoofd. Het in traditionele stijl gebouwde Vail is bovendien autovrij en heeft een erg gezellige uitstraling.

Breckenridge

Geen knusse pleintjes en herbergen in Breckenridge, maar wel uiterst moderne voorzieningen voor alle wintersporters. Het dorp wordt vaak Aspens kleine broertje genoemd.

Glenwood Springs

Glenwood Springs is de officiële woonplaats van het attractiepark Glenwood Caverns Adventure Park – maar er is meer. Het is namelijk ook een walhalla voor iedereen die houdt van raften en andere, woeste wateractiviteiten. Avontuurlijk aangelegd? Skip dan Glenwood Springs niet tijdens je rondreis Colorado.

Beaver Creek

Beaver Creek is een gezinsbestemming en ideaal voor wie eerst rustig wil ervaren hoe het is om überhaupt op ski’s of een snowboard te staan. Je vindt er dan ook niet de meest steile heuvels, maar dat maakt Beaver Creek niet minder sfeervol.

Keystone

Keystone is toonaangevend voor Colorado en hoe men aan de andere kant van de oceaan aan wintersport doet. Opvallendheden zijn de afwezigheid van wachttijden bij de skiliften en de nogal poederachtige vorm van het sneeuw.

Denver 2 - Pixabay-minRondreis Colorado: interessante road trips door Colorado

Bear Lake Road

De ongeveer vier miljoen bezoekers die Rocky Mountains National Park jaarlijks bezoeken, beginnen vaak aan Bear Lake Road. Dit is mogelijk de populairste route door het park. Dat komt doordat veel interessante wandelingen allemaal langs deze weg beginnen. De scenery onderweg is ook alles behalve verkeerd. Nadeel: het kan er soms erg druk zijn. Het Rocky Mountains National Park heeft daar echter iets op gevonden: een pendelbus die om het halfuur van het begin- naar het eindpunt rijdt. Je kunt er dus ook voor kiezen om je auto te laten staan en het park per bus, te voet of een combinatie daarvan te verkennen.

San Juan Byway

Bossen, bergen en woestijnen – allemaal tijdens één trip. Je ziet het wanneer je tijdens je rondreis Colorado over de San Juan Byway door het gelijknamige National Forest pakt. Een bochtige trip die ook nog eens stops in Durango, Silverton en Ouray maakt: plaatsen met een verleden in de mijnindustrie en interessante bezienswaardigheden in Colorado.

Colorado - Pixabay-minPraktische info

De tijd in Colorado

De tijd in Colorado scheelt acht uur met die van Nederland. Het is er acht uur eerder.

Het weer in Colorado

Het weer in Colorado ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 5 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Februari
Rond de 10 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Maart
Rond de 10 graden Celsius
Weinig neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Weinig neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Weinig neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Weinig neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Weinig neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Weinig neerslag

Oktober
Rond de 20 graden Celsius
Bijna geen neerslag

November
Rond de 10 graden Celsius
Bijna geen neerslag

December
Rond de 5 graden Celsius
Bijna geen neerslag

[affiliate location=”colorado” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”colorado” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”colorado” type=”ticketlinks”]