Canada Only

Big Brains: Amerika’s knapste koppen

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De titel is niet bepaald een verwijzing naar het uiterlijk van deze personen, maar wat er in hun hoofden afspeelt is wonderbaarlijk. Heb jij een IQ van 130? Hartstikke leuk, maar pas vanaf de 200 wordt het interessant. Bekijk hier wie de slimste personen van de VS zijn en wat er zoal wordt gedaan met hun op-en-top werkende brein.

door Boy Tijbosch

PAUL GARDNER ALLEN

Die serieuze blik, wáárom Paul? De Amerikaanse magnaat en filosoof hoeft zich nergens druk om te maken. Hij beschikt over een goede 15 miljard dollar, allemaal verworven met zijn IQ, dat schommelt rond de 170. Bovenal is hij de co-founder van Microsoft, samen met zijn oude maat Bill Gates.

RICK ROSNER

Rick Rosner heeft een duizelingwekkend hoog IQ; 192. Mede daardoor werd hij producent van de Amerikaanse televisieshow CHIPs. We hebben geen idee hoe dat programma eruit ziet, maar het schijnt populair te zijn geweest. Oh, hij heeft ook nog een draagbare satelliet ontworpen. Maar ja, wie niet?

CHIRSTOPHER HIRATA

Hoewel het aan zijn wat slome uitstraling niet valt te zien, beschikt Christopher Hirata over een IQ van 225. Hij wordt eveneens bestempeld als genie: op zijn zestiende werkte hij al voor NASA. Momenteel geeft Hirata astrofysica aan het California Institute of Technology.

MARILYN VOS SAVANT

Marilyn Vos Savant is top-of-the-food-chain. De columniste en schrijfster staat met haar IQ van 228 selfs in het Guinness Book of Records ale slimste vrouw. Ze produceert de rubriek Ask Marilyn, waarin lezers vragen allerhande vragen kunnen stellen. Needless to say: Marilyn heeft op alles een antwoord.