Canada Only

Big Brains – de drie slimste kinderen van de VS

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Verschil moet er zijn. De één heeft iets meer talent dan de ander, waar de ander iets anders beter kan dan de één. Maar soms hoor je verhalen over kinderen die iets kunnen waarvan je denkt: ‘HOE?!’. Da’s het geval bij deze kwijlbakken: de drie meest geniale kinderen uit de Verenigde Staten.

door Boy Tijbosch

GREGORY SMITH

Meet Gregory Smith. De beste jongen studeerde op tienjarige leeftijd af aan de Universiteit van Virginia en gebruikt zijn talenten op een uiterst nobele manier. Hoe? Hij is kinderactivist en reist de wereld af op zoek naar vrede.

MICHAEL KEVIN KEARNEY

Kijk ‘m doen alsof hij het moeilijk vindt, de opdonder uit Hawaii. Dit is Michael Kevin Kearney, bekend als ‘s werelds jongste afgestudeerde: tien jaar oud. Wat wil je ook – toen hij zes maanden oud was, kon hij de dokter reeds aangeven dat hij een oorinfectie dacht te hebben. Bovendien is Kearney nog miljonair ook: hij won de quiz Entertainment Tonight.

SAUL AARON KRIPKE

Deze geinponem heet Saul Aaron Kripke, geboren in New York. Wat hij kan? Hebreeuws spreken, vloeiend. Toen hij zes was, welteverstaan. Da’s een tijdje terug, inmiddels. Kripke is nu 73. Hij is filosoof en geeft les op de Princeton University.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!