Canada Only

Bij deze bakkerij in New York haal je de lekkerste banana pudding van Amerika

New York City II
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Magnolia Bakery, bekend van onder meer Sex and the City, heeft meerdere filialen in de stad. De vestiging aan 401 Bleecker Street in de wijk Greenwich Village is het origineel.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]

Banana pudding – een onvervalste, Amerikaanse klassieker voor na de maaltijd. Dit toetje wordt hoofdzakelijk in de zuidelijke staten veel gegeten en stamt af van het fenomeen broodpudding.

Wat is een bread pudding?

Broodpuddingen lijken eigenlijk meer op een soort taart. Het is een opvallend gerecht ontstaan in de periode dat Amerikanen het érg zonde vonden om oud brood weg te gooien. Zodoende werd er van restanten pudding gemaakt.

Niet alleen in de Verenigde Staten is het dessert vertrouwd. Ook Engelsen, Mexicanen en Belgen zijn met het nagerecht bekend.

Dit geldt niet voor de banana bread pudding: die komt rechtstreeks uit het Diepe Zuiden. Belangrijker – hij wordt niet meer gemaakt van oud brood.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Magnolia Bakery

Tuurlijk – de nogal forse rol die de vestiging van Magnolia Bakery in Manhattan in Sex and the City had, heeft Magnolia Bakery sales-wise een flinke boost gegeven. Toch doen we de bakkerij te kort door te stellen dat het deze successsen enkel aan de tv-serie heeft te danken. De banana pudding wordt wereldwijd geroemd omdat ze gewoon heel erg lekker is.

Locatie

Magnolia Bakery’s originele filiaal staat aan 401 Bleecker Street, maar inmiddels zijn er ook vestigingen in het Rockefeller Center, langs Columbus Avenue en in Grand Central Terminal.

Naar New York City

Plannen om naar NYC te gaan? Laat je hier verder inspireren!

Dit bericht bekijken op Instagram

🍌Salted caramel banana pudding is the banana pudding of the month! Make sure to eat it while you can! 🍌 #magnoliabakery #bananapudding

Een bericht gedeeld door Magnolia Bakery (@magnoliabakery) op

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]