Afrika OnlyCanada Only

Een bijzondere overnachting in Amerika boeken? Zo regel je het!

Een bijzondere overnachting in Amerika boeken (met logo Tioga Tours) - Tioga Tours
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We zijn waarschijnlijk allemaal bekend met de Days Inns, de Holiday Inns en de verschillende campgrounds binnen Amerika’s nationale parken. Maar heb je er óók weleens over nagedacht om een iets bijzonderdere accommodatie te boeken?

We hebben het dan bijvoorbeeld over glamping in Yosemite National Park: kamperen in een tent die óók gewoon een eigen badkamer heeft. Of slapen als een cowboy op een ranch. Overnachten in een plantagehuis. 

Er zijn verschillende mogelijkheden – en onze collega’s van Tioga Tours zijn toevallig specialist in het regelen van dit soort slaapplaatsen. 

We nemen hieronder een aantal van de door hen aangeboden accommodaties met je door!

Glamping (met logo Tioga Tours) - Tyler Sharp via Tioga Tours
Foto: Tyler Sharp via Tioga Tours

1.

Glamping in een nationaal park

Het fenomeen glamping laat zich het beste omschrijven als luxe kamperen. As said: sommige tenten beschikken over een eigen badkamer. Je slaapt in ieder geval lekkerder dan op een rolmatras, kunnen we je vertellen.

Hoe dan ook: Glamping is mogelijk in verschillende nationale parken. Bryce Canyon, Grand Canyon, Great Smoky Mountains, Yellowstone én Yosemite National Park, bijvoorbeeld. Een erg bijzondere manier om Amerika’s allermooiste natuurgebieden op een alternatieve wijze te beleven.

Vakantievilla (met logo Tioga Tours) - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

2.

Uitrusten in een vakantievilla in Florida

De pretparken van Disney World, de nabijheid van het strand én het feit dat het hier vrijwel altijd goed weer is. Er is niet veel voor nodig om van jouw Orlando-vakantie een succes te maken. 

En tóch kun je je verblijf upgraden. Door een vakantievilla te boeken, bijvoorbeeld.

De villa’s die Tioga Tours aanbiedt, liggen allemaal in de buurt van de wereldberoemde pretparken. Je kunt kiezen uit appartementen, maar ook rijtjeshuizen of vrijstaande villa’s met een privézwembad.

Het grote voordeel hiervan is dat je niet alleen meer ruimte hebt, maar ook het gevoel hebt alsof je gewoon in Florida woont. En dat kunnen we iedereen aanraden.

Zo’n villa boeken? Kijk voor meer informatie op de website van Tioga Tours!

Ranch (met logo Tioga Tours) - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

3.

Slapen als een cowboy op een ranch

Een overnachting op een ranch geeft je een perfect beeld van hoe het leven van een hedendaagse cowboy eruit ziet. Zogenoemde working ranches nemen je mee tijdens cattle drives, laten je paardrijden én geven je de mogelijkheid om bij te dragen aan de onuitputtelijke bergen werk die boeren moeten verzetten.

Heb je daar helemaal geen zin in? Er zijn ook luxueuze ranches waar je juist compleet wordt verwend. Deze varianten beschikken onder meer over spa’s, wellness-behandelingen en hot tubs.

Overnachten in een Amerikaanse ranch? Neem contact op met Tioga Tours!

Hogan (met logo Tioga Tours) - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

4.

Overnachten in een hogan in Monument Valley

Geen idee wat een hogan precies is? Het is een vaak achthoekige woning gemaakt van aarde. Veel Native-stammen, zoals de Navajo, leven in dit soort unieke constructies. En dankzij Tioga Tours kun je ervaren hoe dit er daadwerkelijk uitziet.

De reisorganisatie biedt je namelijk de mogelijkheid om in zo’n hogan te slapen. In Monument Valley, om precies te zijn. We hoeven je vast niet uit te leggen hóe gaaf die bestemming is…

Zo’n overnachting in een hogan boeken? Kijk voor meer informatie op de website van Tioga Tours!

Plantagehuis (met logo Tioga Tours) - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

5.

Verblijven in een plantagehuis

Het Diepe Zuiden van Amerika is een streek met een indrukwekkend en soms behoorlijk naar verleden. Het is tenslotte de regio waar slavernij ooit volop heerste en waar bloederige veldslagen tijdens de Burgeroorlog werden uitgevochten.

De plantages en bijbehorende plantagehuizen van weleer geven je een goed beeld van hoe deze periode er ongeveer uitzag. Het is mogelijk om hier ook te slapen. Een unieke ervaring die je ongetwijfeld nog lang bijblijft.

Meer weten? Neem contact op met Tioga Tours voor méér informatie!

Logo Tioga Tours
Boy Tijbosch |