Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Binnenkort vanuit Engeland of Duitsland naar Amerika? Overheden lijken te werken aan een reisherstart

Delta Airlines - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt in verschillende landen toe. Toch werken de Amerikaanse, Engelse en Duitse regeringen aan versoepelingen van de reisverboden. Dat meldt The Wall Street Journal.

Volgens de New Yorkse krant is de kans aanwezig dat reizigers nog dit jaar kunnen vliegen tussen New York City en Londen.

Deze zogenoemde travel corridor vereist dan wel dat passagiers zich eerst laten testen voor COVID-19, aldus The Wall Street Journal. Het plan is een initiatief van verschillende instanties, waaronder het U.S. Department of Transportation en het Department of Homeland Security.

De krant stelt wel dat er officieel nog niets op papier staat. Ze hebben hun informatie via een official van het Department of Homeland Security. Volgens hem wordt er gewerkt aan een plan voor veilig trans-Atlantisch reizen, terwijl de gezondheidsrisico’s minimaal blijven. Het plan bevindt zich in een vroeg stadium.

Volgens The Wall Street Journal zijn de Amerikanen ook in gesprek met de Duitse regering.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Quarantaineperiode

De grootste discussie die daarbij wordt gevoerd, gaat over de lengte van quarantaine waaraan binnenkomende passagiers zich moeten houden. Officials van de airliners en de luchthavens pleiten voor een isolatie van 24 uur. Anderen stellen een quarantaine van vier tot zeven dagen voor.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Huidige situatie

De situatie in het Verenigd Koninkrijk is momenteel zo dat er met verschillende landen dergelijke travel corridors zijn geopend. Daaronder vallen landen in Europa, maar ook in Azië. Hierbij wordt de zelfisolatie weggewuifd.

Inkomende, Amerikaanse passagiers worden vooralsnog gehouden aan een quarantaineperiode van veertiendagen.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

New York City

Dat daar misschien verandering in komt, kan omdat het aantal besmettingen in New York City aanzienlijk afneemt. De stad was ooit het epicentrum van de uitbraak, maar ziet sinds de vroege zomer een daling van het aantal coronapatiënten. NYC heeft recent indoor dineren weer mogelijk gemaakt, met een gereduceerde capaciteit.

De cijfers zijn positiever dan elders in The States. Meerdere staten hebben inmiddels weer een stijging in het aantal besmettingen vastgesteld, waaronder Montana, North Dakota en South Dakota.

Bron: Travel + Leisure