Canada Only

Bizar: presidentskandidaat met de naam ‘Deez Nuts’ gaat de strijd aan met Clinton en Trump!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Concurrentie voor Hilary Clinton en Donald Trump: de onafhankelijke Deez Nuts scoort hoog in de peilingen.

door Boy Tijbosch


De resultaten van een vroege peiling in North Carolina liegen er niet om. De meeste inwoners – 40 procent – zien in Trump de nieuwe president van de VS, hoewel dit percentage niet veel scheelt met dat van Clinton (38 procent). Maar de nummer drie? Dat is, met 9 procent van de stemmen, Deez Nuts.

NIET GELDIG

Zo'n uitslag zou normaal gesproken betekenen dat Nuts de meest succesvolle, onafhankelijke kandidaat sinds 1996 is. Helaas zijn de resultaten vanwege twee redenen niet geldig. Allereerst bestaat Deez Nuts niet en dat is wel zo handig wanneer je president wil worden. Het is een creatie van Brady Olson uit Iowa, die zich met een neppe identiteit aanmeldde bij de kiescommissie. Ten tweede: Olson is 15 jaar en had daarom nooit aan de peilingen toegevoegd mogen worden.

DEEZ NUTS

De term 'deez nuts' verwijst naast een gelijknamig nummer van rapper Dr. Dre, die de plaat uitbracht in 1992. Sindsdien worden de woorden gebruikt als straattaal én – dankzij Brady Olson – om presidentskandidaten mee aan te kondigen. Dat laatste leverde overigens mooie beelden van lachende Amerikaanse nieuwslezers op.


Foto: Flickr/leyla.a