Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Blizzard Beach is een ideaal waterpark om af te koelen van het warme Florida-weer

Blizzard Beach
Foto: Preston Mack via WDW News
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Waar anders dan in Disney World, Florida vind je een waterpark dat is ingericht als een – en dat is écht waar – smeltend skiresort? Maak kennis met Disney’s Blizzard Beach!

Plannen om naar Orlando, Florida te gaan? Maak je geen zorgen om het benauwde klimaat. Je vindt hier méér dan genoeg manieren om jezelf koel te houden. 

Waterbronnen waarin je mag zwemmen bijvoorbeeld, zoals Blue Spring State Park en Wekiwa State Park. Of waterparken, waaronder Universal’s Volcano Bay en Disney’s Typhoon Lagoon: onze persoonlijke favoriet.

En als we het toch over Disney hebben: Disney’s Blizzard Beach mag er ook zéker zijn. We leggen je graag uit waarom.

🚗 Autohuur in Orlando Reserveer een auto bij Alamo, gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ en ontvang 5% korting.

Blizzard Beach
Foto: Courtney Kiefer via WDW News

Wat is Disney’s Blizzard Beach?

Disney’s Blizzard Beach werd in 1995 geopend als het destijds derde waterpark (naast Disney’s River Country en Disney’s Typhoon Lagoon) van The Walt Disney World in Orlando, Florida.

Het park is sinds de start ook een van de meest typerende bestemmingen die Disney ooit heeft gecreëerd. Blizzard Beach stelt namelijk een skiresort voor dat langzaam smelt onder invloed van de Florida-zon. Vandaar dat je hier overal skihutten, smeltende ijspegels en Goofy’s op skistokken ziet.

Een unieke bestemming, dachten we zo.

🏷️ Kaartjes voor Disney-parken We hadden hier graag tickets voor Disney’s Blizzard Beach aan je verkocht. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er eigenlijk maar één goede plek is om Disney-kaarten te kopen: bij de parken zelf. Tickets voor andere attracties in Orlando kun je wél via ons regelen.

Blizzard Beach
Foto: Courtney Kiefer via WDW News

Wat kan ik hier doen?

‘Dat is allemaal leuk en aardig. Maar is er ook wat te doen?’

Zeker! Tussen al die thematisering bevinden zich natúúrlijk allerlei zwembanen en glijbanen.

Onze favoriet? Dat is sowieso de Summit Plummet: een iconische glijbaan vermomd als een enorme skischans. Hij was zelfs jarenlang de hoogste en steilste glijbaan ter wereld. Needless to say: hij is alleen weggelegd voor waaghalzen.

We zijn ook fan van de Cross Country Creek. Da’s een lazy river die een rondje om het complete park maakt. Wat is er nou relaxter dan urenlang in een opblaasbare band ronddobberen?

En hoewel de volgende aanrader een apart kaartje vereist, willen we ook even Winter Summerland Miniature Golf benoemen. Dit is een minigolfbaan die direct aan Disney’s Blizzard Beach grenst en ongeveer dezelfde thematisering heeft, ware het niet dat er hier een kersttintje aan is toegevoegd. Erg leuk.

🛫 Reizen naar Orlando Vliegen naar Orlando doe je naar Orlando International Airport. Maak je een rondreis door Florida? Check dan ook even Tampa en Miami als mogelijke landplaatsen. Kan goedkoper zijn.

Blizzard Beach
Foto: Courtney Kiefer via WDW News

Hoe kom ik bij Disney Blizzard Beach?

Interesse? Snappen we. Je vindt Disney’s Blizzard Beach in The Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Het officiële adres is 1534 Blizzard Beach Drive in Orlando, Florida.

Hou er wél rekening mee dat dit waterpark soms is gesloten voor onderhoud. Deze sluitingen worden vaak afgewisseld met sluitingen van Disney’s tweede waterpark, Typhoon Lagoon.

🛌 Hotels in Disney World ‘t Is wat duurder, maar als je naar Disney World gaat, is het ook het leukst om binnen de grenzen van het resort te verblijven. Kijk hier voor interessante opties – en kijk hier voor accommodaties elders in Orlando.