Canada Only

De BESTE verlengde citytrip naar Boston maken? Zó doe je dat – volgens ons

Anneloes Keunen
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We hebben een lange roadtrip door onder meer Massachusetts gemaakt en vinden een extra lange stedentrip naar Boston, waarbij je ook de omliggende regio MetroWest Boston bezoekt, echt een aanrader. Zéker wanneer je bijvoorbeeld New York al hebt gezien. Lees hieronder verder over de beste Boston-bezienswaardigheden!

Volg je ons toevallig op Facebook of Instagram? Dan heb je ongetwijfeld meegekregen dat we in de maanden oktober en november een behoorlijke reis door het Amerikaanse Oosten hebben gemaakt.

Dat begon én eindigde in de stad Boston: een van onze favoriete steden die – naar ons idee – ook behoorlijk onderbelicht is.

Maar hoe gaaf we Boston ook vinden: het is géén stad als New York City waar je aan vijf dagen eigenlijk niet genoeg hebt.

Gelukkig ligt er rondom Boston een hele interessante regio genaamd MetroWest. Een streek vol bijzondere bezienswaardigheden die je, in het geval van een verlengde citytrip, ook kunt meenemen.

Hoe moet zo’n verlengde citytrip langs alle Boston-bezienswaardigheden er volgens jullie uitzien?

We adviseren je in ieder geval minstens twee dagen Boston en minstens twee dagen voor MetroWest Boston uit te trekken.

Wil je langer blijven? Overweeg dan een aanvullend bezoek aan Cape Cod, Martha’s Vineyard, Newport of Salem. Hierover later meer.

Boston bezienswaardigheden
Boy Tijbosch

Waar moet ik beginnen?

Start je citytrip vanzelfsprekend in Boston. De stad is makkelijk te bereiken via een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam – en de kosten daarvoor hoeven niet heel hoog te zijn.

Trek minstens twee dagen uit voor Boston zelf. We raden het je aan om één dag te benutten voor het lopen van The Freedom Trail (foto). Deze wandeling wordt aangegeven met een rode lijn op de grond en komt automatisch langs alle hoogtepunten van de stad.

Gebruik de tweede dag om bijvoorbeeld Cambridge, met de universiteit van Harvard als grootste attractie, te bezoeken óf loop door Back Bay: Bostons zakelijke district.

En daarna? Welke MetroWest Boston-bezienswaardigheden mag ik niet missen?

Keer na deze twee dagen terug naar het vliegveld om een huurauto op te halen en begin daarna aan een roadtrip door MetroWest Boston. Vermijd daarbij snelwegen, zodat je er zeker van bent dat je geen mooie binnenwegen mist.

De volgende attracties, die vrijwel allemaal op nog geen uur rijden van de stad liggen, vinden we absoluut de moeite waard.

Boston bezienswaardigheden
Anneloes Keunen

Tougas Family Farm

Een appel- en pompoenenboerderij gerund door de family Tougas. Dit is met name in het najaar een local favorite waar Amerikanen heengaan om appels te plukken en specialiteiten van de streek te proberen, zoals appelciderdonuts.

Lees ook Een local favorite: de Tougas Family Farm vlakbij Boston

Boston bezienswaardigheden
Anneloes Keunen

Old Sturbridge Village

Een openluchtmuseum waarin het Massachusetts van de 1800’s wordt nagebootst. Extra leuk is de bijbehorende Old Sturbridge Village Inn (foto), waarin je slaapt in een historisch pand.

Lees ook We sliepen in een van Amerika’s oudste hotels. Dit vonden we ervan!

Boston bezienswaardigheden
Anneloes Keunen

Longfellow’s Wayside Inn

Amerika’s oudste herberg met een interessant restaurant waar naar verluidt ’s werelds beste pot roast wordt geserveerd. Je vindt aan de overkant ook een toffe winkel én de Wayside Inn Grist Mill: een molen uit een ver, Amerikaans verleden.

Lees ook Slapen in Amerika’s oudste herberg? Ga naar de Wayside Inn – vlakbij Boston!

Boston bezienswaardigheden
Boy Tijbosch

Méér MetroWest Boston-bezienswaardigheden

Andere aanraders in MetroWest Boston zijn:

Het dorpje Franklin met zijn muurschilderingen én het toffe Rhapsody’s Victorian Coffee House (foto).

De stad Natick – en in het bijzonder het restaurant Buttercup.

Een overnachting in het Warren Inn Conference Center and Inn, vanwege de schitterende ligging aan het water.

Boy Tijbosch

Als ik er toch ben, wil ik eigenlijk wel meer van deze streek zien. Wat raden jullie aan?

Langer in Amerika blijven is nooit een slecht idee. De volgende bestemmingen liggen op ongeveer een uur tot anderhalf uur rijden vanuit MetroWest Boston. Het is zéker leuk om ze aan je roadtrip toe te voegen!

Cape Cod, Massachusetts

Een schiereiland langs de kust. Verwacht een aaneenschakeling van gezellige vissersdorpjes (Chatham), kunstzinnige straten (Commercial Street in Provincetown) en fraaie stranden (Cape Cod National Seashore).

Martha’s Vineyard, Massachusetts

Een wat exclusief eiland dat bereikbaar is via de ferry die vanuit Cape Cod vertrekt. Bezoek vooral de peperkoekhuisjes van Oak Bluffs en het dorpje Edgartown, waar de film Jaws is opgenomen.

Newport, Rhode Island

Toffe havenstad in de naburige staat Rhode Island. Skip het gezellige Thames Street niet en vergaap je aan de extravagante luxe van de woningen langs de Cliff Walk.

Salem, Massachusetts

Salem is de officieuze Halloween-hoofdstad van het land en biedt, zeker in oktober, genoeg vertier voor minstens één dag. Ze hebben ook hier, net als in Boston, een lijn op de grond die een wandeling langs alle hoogtepunten aangeeft.

Boston bezienswaardigheden
Anneloes Keunen

Wanneer kan ik deze reis langs alle MetroWest Boston-bezienswaardigheden het beste maken?

Je kunt Boston en MetroWest Boston in feite op ieder moment van het jaar bezoeken, maar er kan maar één seizoen het beste zijn. Die eer gaat naar de herfst.

Van eind september tot begin november kleurt vooral MetroWest Boston geel, oranje en rood. Een kleurenpracht die we hier in Nederland eigenlijk niet kennen. Het ideale moment voor een roadtrip!.

Vragen over deze reis? Mail naar redactie@AmerikaOnly.nl. We helpen je graag!

Dit artikel wordt je aangeboden door het MetroWest Visitors Bureau.