Afrika OnlyCanada Only

BREAKING: AMERIKA-REIZEN VANAF 8 NOVEMBER WEER MOGELIJK

Monument Valley - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Witte Huis maakt vandaag – op vrijdag 15 oktober – bekend dat het inreisverbod op 8 november wordt opgeheven. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van uitspraken van een official in Washington DC.

Dat betekent dat volledig gevaccineerde reizigers vanaf 8 november weer over de land- én via de luchtgrenzen naar The States kunnen reizen.

Het Witte Huis maakte op 20 september bekend het inreisverbod voor reizigers uit 33 landen, waaronder Nederland, op te heffen. Deze week kwam daar de melding bij dat Amerika – voor het eerst sinds maart 2020 – de landgrenzen met Canada en Mexico opent.

Een exacte datum voor de twee regelingen ontbrak echter. Onder andere de woordvoerder van het Witte Huis, Jen Psaki, sprak herhaaldelijk over early November. Dat gebeurde zelfs nog tijdens de persconferentie van gisterenavond – donderdag 14 oktober.

De bekendmaking van de exacte datum betekent voor veel reizigers duidelijkheid en – mogelijk – een startsein om weer reizen naar The States te boeken. 

Het kan echter ook teleurstelling betekenen voor reizigers die dachten dat met early November de eerste van de maand werd bedoeld. Dit is echter nooit door officiële bronnen bevestigd.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Vaccinatiebewijzen en coronatesten

Reizigers naar de Verenigde Staten moeten vanaf 8 november wél een vaccinatiebewijs kunnen overhandigen. 

Het is daarnaast verplicht om je uiterlijk drie dagen voor vertrek te laten testen op corona. Het land vraagt namelijk aan ook om een negatieve test.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Einde van het inreisverbod

Het einde van het inreisverbod betekent dat reizigers voor eerst sinds 12 maart 2020 weer op vakantie naar Amerika kunnen. Op die dag werd het inreisverbod in het leven geroepen door voormalig Trump.

Diezelfde Trump maakte op zijn allerlaatste werkdag als president abrupt een einde aan het inreisverbod. Zijn opvolger, president Biden, installeerde de regels vrijwel direct opnieuw.

In de tussentijd zijn er meermaals geruchten geweest over een potentiële heropening. Data die daarbij werden genoemd, waren onder meer 7 september 2021. Concreet werd dit echter nooit, waardoor geïnteresseerde reizigers lang hebben moeten wachten op het boeken van een reis.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]