Canada Only

BREAKING! Amerika STOPT met testverplichting voor inkomende reizigers

Vlag - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is vanaf zondag 12 juni ein-de-lijk niet meer verplicht om vóór vertrek negatief te testen op het coronavirus.

Onder meer CNBC en CNN melden dat de regering van Biden nog deze week stopt met de testverplichting. Daarmee komt een van de langstlopende coronamaatregelen tamelijk plotseling tot een einde.

[themify_layout_part id=34172]

Testverplichting sinds begin 2021

De testverplichting werd in 2021 ingesteld. Inkomende reizigers, dus ook terugkerende Amerikanen, moesten daarbij vóór vertrek een negatieve coronatest overhandigen aan het personeel van de luchtvaartmaatschappij. Deze test mocht maximaal 72 uur oud zijn.

Dit werd later zelfs aangescherpt tot maximaal 24 uur oud.

[themify_layout_part id=34170]

Goed nieuws voor reizigers

Maakt ook allemaal niet meer uit, want de verplichting is vanaf komende zondag dus verleden tijd. Dat is bijzonder goed nieuws voor reizigers met plannen naar Amerika. Een positieve test kan je vakantieplannen tenslotte behóórlijk in de war schoppen.

Het is ook goed nieuws voor de reisbranche. Verschillende luchtvaartmaatschappijen en andere organisaties hebben zich afgelopen weken en maanden herhaaldelijk ingezet om de regering van Biden over te halen tot het schrappen van de – in hun ogen – overbodige regel.

Dat leek weinig effect te hebben – tot nu. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC), het Amerikaanse RIVM, is van mening dat de regel niet langer noodzakelijk is.

[themify_layout_part id=37739]

Herinvoering

De maatregel is overigens niet helemaal van de baan. The Centers for Disease Control and Prevention heeft bronnen in het Witte Huis laten weten dat de beslissing over negentig dagen wordt geëvalueerd. Mocht het nodig zijn om de zogenoemde pre-departure test weer in te voeren, dan schroomt het CDC niet om dit te doen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er onverhoopt nieuwe varianten opduiken. Laten we in ieder geval hopen dat dit niet gebeurt…

Bronnen: CNN en CNDC

[themify_layout_part id=34047]