Canada Only

BREAKING! ‘AMERIKA VERSOEPELT INREISVERBOD VOOR EU-REIZIGERS IN NOVEMBER’

Vlag - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat meldt de Financial Times. Gevaccineerde reizigers uit zowel Europa als het Verenigd Koninkrijk zouden vanaf november 2021 weer welkom zijn in de United States.

De krant stelt dat de regering van president Joe Biden dit vandaag (maandag 20 september) officieel bekend gaat maken. Het zou het einde betekenen van het inreisverbod dat achttien maanden van kracht is geweest.

De Financial Times baseert haar claim op basis van bronnen binnen het Witte Huis. Ze stellen onder meer dat de VS van plan is om uitsluitend volledig gevaccineerde reizigers uit de Schengen-landen toe te staan.

De regels maken deel uit van een geheel nieuw systeem dat de Biden-administratie naar verluidt wil invoeren. Dat systeem maakt geen gebruik meer van reisrestricties zoals we die vandaag de dag kennen. Hoe het systeem er wél uit komt te zien, is momenteel nog niet duidelijk.

Het nieuwsbericht verschijnt aan de start van de zogenoemde General Assembly van de Verenigde Naties. Volgens de Financial Times zijn er aan het besluit weken van intense gesprekken tussen Washington DC, Londen en Brussel vooraf gegaan.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Inreisverbod

Het inreisverbod voor Schengen-landen, waaronder ook Nederland, werd op 12 maart 2020 geïntroduceerd door de toenmalige president Trump. Die hief het verbod op de laatste dag van zijn presidentschap op. President Biden installeerde het op zijn eerste werkdag opnieuw.

Geruchten over een eventuele opheffing van het verbod gaan al langere tijd rond. Critici beweren al langer dat het verbod niet langer zijn gewenste effect zou hebben. Zo zijn reizigers uit landen met een lagere vaccinatiegraad dan de meeste EU-landen nog wél welkom in de Verenigde Staten.

Een gerenommeerde, Ierse verslaggever beweerde onlangs nog ten onrechte dat het inreisverbod op 6 september zou worden opgeheven.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Meer info

Als de informatie van de Financial Times klopt, komt er een einde aan ruim vijfhonderd dagen inreisverbod. We houden je in ieder geval op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op Facebook of Instagram of schrijf je gratis in voor de Amerika Only Nieuwsbrief voor meer info.

Bron: Financial Times

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]