Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Bryce Canyon ligt in het zuiden van de staat Utah. Deze opvallend kleurrijke verzameling hoodoos is een van Amerika’s populairste bestemmingen en volgens velen nóg mooier dan de Grand Canyon. De verschillende Bryce Canyon bezienswaardigheden mag je dan ook niet missen. Meer info over onder meer het Bryce Canyon weer vind je hieronder!

Direct naar
Bryce Canyon bezienswaardigheden
Dit wist je nog niet over de Bryce Canyon!
Bryce Canyon weer

[themify_layout_part slug=”reisinfo-bryce-canyon-national-park”]

Bryce Canyon bezienswaardighedenBryce Canyon bezienswaardigheden

Bryce Amphitheater

Bryce Canyon National Park staat in de eerste plaats natuurlijk bekend om de Bryce Canyon zelf. De bijzondere rotsen en monolieten zijn het beste te zien vanaf het Bryce Amphitheater. Je hebt hier een panoramisch uitzicht over de gigantische kloof. De plaats wordt dan ook vaak genoemd als de allermooiste binnen het park.

Navajo Loop Trail

Meer Bryce Canyon bezienswaardigheden zien? Begin dan aan de Navajo Loop Trail. Deze populaire wandeling neemt je letterlijk mee de diepte in. Je loopt naar de bodem van de Canyon en ziet zodoende de stenen op een heel andere manier.

Heen en terug lopen over de Navajo Loop Trail kost je ongeveer een uurtje. Reizigers met uithoudingsvermogen lopen afwegend zigzaggend en steil richting de ondergrond van de Canyon en passeren onder meer de nauwe doorgang Wall Street.

De Navajo Loop Trail begint en eindigt bij Sunset Point.

Bristlecone Pines

Meer Bryce Canyon bezienswaardigheden vind je iets verderop in het park. De Bristlecone Pines, bijvoorbeeld. Dit zijn de oudste bomen ter wereld – nog ouder dan de Californische Sequoia’s – en absoluut de moeite waard.

Allemaal zien? Hike dan over de Tower Bridge Trail. Dit wandelpad is ongeveer vijf kilometer lang. Het pad brengt je naar de oudste bomen binnen de grenzen van het park.

Hat Shop Trail

Heb je de bovenstaande Bryce Canyon bezienswaardigheden allemaal al een keer gezien? Begin dan aan de Hat Shop Trail iets voor jou. Deze wandeling gaat langs verschillende, alternatieve bestemmingen binnen het park. De hike is overigens wel bedoeld voor ervaren hikers. Dit omdat het pad op sommige plaatsen erg steil is en op andere plekken simpelweg ontbreekt.

De Hat Shop Trail begint bij Bryce Point.

Dit wist je nog niet over de Bryce Canyon

De Bryce Canyon is eigenlijk geen canyon

De Canyon is officieel een combinatie van verschillende amfitheaters.

Sunset Point is dé place to be voor…

…de zonsopkomst. Dit uitkijkpunt doet daarmee haar naam misschien weinig eer aan, maar het is wel een supergave bestemming. Bryce Canyon heeft opvallend genoeg ook een Sunrise Point. De zonsondergang schijnt hier dan juist weer het mooist te zijn.

De Bryce Canyon is vernoemd naar een boer

De boer Ebenezer Bryce heeft de eer. Hij vond het park eigenlijk helemaal niet zo indrukwekkend. Het was voor hem bovenal ‘a hell of a place to lose a cow.’

Bryce Canyon weerBryce Canyon weer

Het Bryce Canyon weer is in de zomer erg warm en aangenaam. De regio is echter ook bekend met sneeuw. Een witte Bryce Canyon is dan ook geen zeldzaam fenomeen.

Het Bryce Canyon weer ziet er per maand zo uit:

Januari
Rond de 0 graden Celsius. Weinig neerslag.

Februari
Rond de 5 graden Celsius. Weinig neerslag.

Maart
Rond de 10 graden Celsius. Weinig neerslag.

April
Rond de 15 graden Celsius. Weinig neerslag.

Mei
Rond de 20 graden Celsius. Weinig neerslag.

Juni
Rond de 30 graden Celsius. Bijna geen neerslag.

Juli
Rond de 35 graden Celsius. Bijna geen neerslag.

Augustus
Rond de 30 graden Celsius. Bijna geen neerslag.

September
Rond de 25 graden Celsius. Weinig neerslag.

Oktober
Rond de 20 graden Celsius. Weinig neerslag.

November
Rond de 10 graden Celsius. Weinig neerslag.

December
Rond de 5 graden Celsius. Weinig neerslag.

[themify_layout_part slug=”reisinfo-bryce-canyon-national-park”]