Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Welkom in Buffalo, Wyoming!

© Wyoming Office of Tourism
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Nee, we hebben het hier niet over buffalo wings – hoewel we zeker begrijpen als je nu spontaan honger hebt gekregen. Dit pittoreske stadje Buffalo in Wyoming, genesteld aan de voet van de Bighorn Mountains, biedt veel meer dan alleen een naam die je aan een smakelijke snack doet denken.

Lees ook Cowboys in de wildernis: Jackson, Wyoming

© Visit Buffalo

Dit is Buffalo, Wyoming

Buffalo, Wyoming, is een charmant stadje gelegen aan de voet van de majestueuze Bighorn Mountains. Met een bevolking van iets meer dan 4.500 mensen heeft Buffalo een gastvrije gemeenschap.

Dit stadje, gesticht in de late negentiende eeuw, speelde een belangrijke rol in de pioniersgeschiedenis en de ontwikkeling van het Amerikaanse Westen. Buffalo’s strategische ligging aan de voet van de Bighorn Mountains maakte het tot een belangrijk handels- en transportknooppunt in de late negentiende en vroege twintigste eeuw.

Het stadje fungeerde als een cruciale stop voor pioniers en handelaren die zich een weg baanden naar de westelijke delen van de Verenigde Staten. De historische hoofdstraat van Buffalo is nog steeds bezaaid met gebouwen uit deze periode, die het stadje een authentieke oude western-sfeer geven.

buffalo wyoming
© Visit Buffalo

Dit kan je zien en doen in Buffalo, Wyoming

Buffalo heeft voor iedereen iets bijzonders te bieden, of je nu dol bent op geschiedenis, van de natuur houdt of graag cultuur opsnuift. Hier zijn enkele highlights die je niet mag missen:

Jim Gatchell Memorial Museum

Dit museum is een schatkamer van lokale geschiedenis, gevuld met artefacten en verhalen van de pioniers, indianen en de cowboycultuur die deze regio hebben gevormd. Het Jim Gatchell Memorial Museum biedt een diepgaand inzicht in het verleden van Buffalo en omgeving.

Bighorn National Forest

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het nabijgelegen Bighorn National Forest een must. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt talloze wandelpaden, kampeerplekken en mogelijkheden om te vissen, jagen en wildlife te spotten. Het schilderachtige landschap, met zijn bergen, bossen en rivieren, doet je versteld staan.

Cloud Peak Skyway Scenic Byway

Deze prachtige autoroute voert je door het hart van de Bighorn Mountains en biedt spectaculaire uitzichten op de omliggende natuur. Stop onderweg bij uitkijkpunten en maak een wandeling om de frisse berglucht op te snuiven en te genieten van de rust en stilte van de wildernis.

buffalo wyoming
© Wyoming Office of Tourism

Historic Occidental Hotel

Dit prachtig gerestaureerde hotel uit 1880 ademt de sfeer van het oude Westen. Het Occidental Hotel heeft beroemde gasten gehuisvest, waaronder Buffalo Bill en Teddy Roosevelt.

Bezoek de saloon voor een drankje en geniet van livemuziek, of maak een rondleiding door het hotel en ontdek de verhalen die in elke kamer verborgen liggen.

Buffalo Main Street

Slenter door de historische hoofdstraat van Buffalo, bezaaid met unieke winkels, boetiekjes en gezellige cafés. Hier kun je lokale ambachten kopen, een hapje eten en de vriendelijke sfeer van het stadje opsnuiven.

buffalo wyoming
© Visit Buffalo

Zo kom je in Buffalo, Wyoming

Buffalo, Wyoming, ligt ongeveer 480 kilometer ten noorden van Denver, Colorado en 100 kilometer ten zuiden van Sheridan, Wyoming. Het stadje is bereikbaar via de kruising van Interstate 25 en Interstate 90, waardoor het vanuit zowel het noorden als het zuiden gemakkelijk te bereiken is.

De rit van Denver naar Buffalo duurt ongeveer 4,5 tot 5 uur, terwijl de rit van Sheridan naar Buffalo ongeveer een uur duurt.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.