Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Busch Gardens is een van de meest onderschatte themaparken van Florida

Busch Gardens Tampa Bay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Over de pretparken in Orlando is veel geschreven, maar het loont ook zeker om een tripje naar Busch Gardens Tampa Bay te maken…

Busch Gardens
Busch Gardens Tampa Bay

Dit is Busch Gardens

…daar ligt namelijk een themapark met een bijzondere historie. Het heeft namelijk een verleden in de bierindustrie.

Ja – echt waar. Dit was in 1959 namelijk niet veel meer dan een soort uithangbord voor de brouwerij Anheuser-Busch. Gasten konden hier de nieuwste brouwsels proberen.

Daar kwam, vraag ons niet waarom, ergens in de sixties een dierenpark bij, maar toen Disney World in 1971 de deuren openden, besloot men in Tampa Bay all-out themapark te gaan. Het groeide door de jaren heen tot een waardige concurrent van de muis.

De bestemming is anno nu een geweldig themapark en een soort verzameling van roller coasters en een safari. Een aanrader!

Lees ook SeaWorld en Busch Gardens geven deze zomer GRATIS bier weg…

Busch Gardens
Busch Gardens Tampa Bay

Dit mag je niet missen in Busch Gardens

Om met die achtbanen te beginnen: daar zijn er nogal wat van.

Wij zijn bijvoorbeeld erg fan van Iron Ghazi. Een hybride achtbaan die in 2022 allerlei records brak door de hoogste, snelste en steilste in zijn soort te zijn.

Ook leuk: SheiKra. Deze maakt namelijk een vrije val waarbij je head-first naar beneden stort. Toegegeven: hier moet je geen zwakke maag voor hebben.

Andere highlights zijn de lanceerachtbaan Cheetah Hunt en de stalen roller coaster Tigris.

Geen fan van achtbanen? Check dan de honderden diersoorten die het themapark hun thuis noemen. Onder de aanwezigen: neushoorns, cheetah’s, tijgers en gorilla’s. Je ziet ze vanuit de Serengeti Express óf, als je durft, vanuit de Serengeti Flyer.

Busch Gardens
Busch Gardens Tampa Bay

Zo kom je er

Het pretpark ligt in Tampa Bay en is eenvoudig te bereiken vanuit Orlando: ongeveer een uurtje rijden. Het adres: 10165 McKinley Drive in Tampa, Florida.

Dit artikel wordt je aangeboden door SeaWorld Parks & Entertainment.