Canada Only

Busch Stadium: het epicentrum van sport en entertainment in Missouri

Michelle de Vos

Michelle de Vos

In het hart van St. Louis, Missouri staat een monument van sportpassie en gemeenschapsverbondenheid Busch Stadium. Als thuisbasis van een Major League Baseball-team, de St. Louis Cardinals, heeft dit stadion een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis van honkbal en de lokale cultuur.

Lees ook Aanrader: het Titanic Museum in Branson, Missouri!

Dit is Busch Stadium

Busch Stadium ligt in het bruisende centrum van St. Louis in Missouri. Het stadion is een icoon van sport en entertainment. Het is de thuisbasis van de St. Louis Cardinals, een van de meest geliefde honkbalteams in de Verenigde Staten.

Het oorspronkelijke Busch Stadium werd geopend in 1966 en diende als de thuisbasis van de Cardinals, tot het werd vervangen door een nieuw stadion met dezelfde naam in 2006. Het nieuwe Busch Stadium, ook wel bekend als Busch Stadium III, is een state-of-the-art faciliteit die plaats biedt aan meer dan 45.000 toeschouwers.

Het stadion heeft sindsdien talloze memorabele momenten en evenementen gehost. Busch Stadium staat nu bekend om zijn moderne faciliteiten, indrukwekkende architectuur en levendige sfeer.

busch stadium

Dit kan je zien en doen bij het Busch Stadium

Tijdens het honkbalseizoen kan je genieten van boeiende wedstrijden van de St. Louis Cardinals tegen rivaliserende teams. De sfeer in het stadion is ongeëvenaard, met juichende supporters en opwindende wedstrijdmomenten die je adrenaline laten pompen.

Naast honkbal biedt het stadion ook andere evenementen, waaronder concerten, festivals en speciale evenementen. Het stadion is een populaire bestemming voor muziekliefhebbers vanwege de interessante line-up van artiesten die er optreden. Het maakt niet uit wie er optreedt: met plek voor 45.000 mensen is er altijd een goede sfeer.

Als je meer wilt dan alleen een toeschouwer zijn, kan je ook kiezen voor een rondleiding achter de schermen. Je kunt de dug-outs verkennen, het veld betreden en zelfs een kijkje nemen in de persruimte.

Een van de andere hoogtepunten van een bezoek aan het stadion is de Budweiser Brew House, waar fans kunnen genieten van een verfrissend drankje en uitzicht hebben op het veld.

busch stadium

Zo kom je bij het stadion

Busch Stadium is gunstig gelegen in het centrum van St. Louis, waardoor het makkelijk bereikbaar is voor bezoekers. Voor degenen die met de auto komen, zijn er tal van parkeergelegenheden in de omgeving, zowel op straat als in nabijgelegen parkeergarages.

Het stadion is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met verschillende metro- en buslijnen die in de buurt stoppen.

Adres: 700 Clark Avenue in St. Louis, Missouri.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South USA.