De énige sushi die niet in Japan, maar in Amerika is ontstaan.
een recept van Smulwebkok Kikkoman
WAT HEB IK NODIG?
- 4x 85 gram gekookte sushi-rijst
- 4x 25 gram avocado, in reepjes gesneden
- 4x 20 gram komkommer, in reepjes gesneden
- 4x 15 gram kaviaar óf een kleine hoeveelheid geroosterde sesamzaadjes
- 4x 5 gram ingemaakte gember
- 4x surimi
- 4 slablaadjes
- 4 nori-vellen
- Kikkoman
- Mayonaise
- Wasabi
WAT MOET IK DOEN?
- Bedek een bamboemat met plastic huishoudfolie om te voorkomen dat de rijst vastplakt;
- Snijd het nori-vel doormidden en leg de helft, met de zachte kant naar beneden, op het bovenste gedeelte van de bamboemat;
- Verdeel de sushi-rijst gelijkmatig over het nori-vel en strooi er geroosterde zwarte en witte sesamzaadjes of kaviaar overheen;
- Til het onderste gedeelte van het matje op, vouw het en bedek de rijst;
- Draai de mat om en vouw hem weer open. Het nori-vel ligt nu oven en de sushi-rijst met sesamzaadjes of kaviaar onder;
- Verdeel wasabi en mayonaise over het midden van het nori-vel;
- Leg de vulling (reepjes sla, surimi, avocado en komkommer) er simpelweg bovenop en maak een sushi-rol;
- Verwijder de bamboemat en snijd de rol in 6 stukken.