Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Highway 1 rijden? Stop even in het plaatsje Cambria

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Cambria ligt direct aan de Pacifische Oceaan en is een ideale bestemming om even bij te komen van de fabuleuze roadtrip die je net hebt gedaan óf nog moet afleggen. Mis deze Cambria-bezienswaardigheden niet als je in het plaatsje bent.

Highway 1 is een van de mooiste autoroutes ter wereld. 

Zo – we’ve said it

De combinatie tussen enerzijds de vergezichten over de felblauwe zee en anderzijds de steile klippen van Big Sur maken dit de ideale manier om de vier uur reistijd tussen San Francisco en Los Angeles te overbruggen.

Wil je onderweg her en der stoppen om de schoonheid van deze omgeving in alle rust in je op te nemen? Dat kan – op meerdere plekken. We noemen Monterey, mede vanwege zijn gezellige Fisherman’s Wharf. We noemen San Simeon vanwege de vele zeeolifanten die hier nabij de kust liggen. En we noemen uiteraard Cambria, want daar gaat dit artikel tenslotte over.

Cambria bezienswaardigheden
Foto: Visit Cambria

Cambria-bezienswaardigheden: Wat is er te zien en te doen in Cambria?

Cambria in Californië heeft meerdere bestemmingen die absoluut de moeite waard zijn, maar we gaan ons best doen om de beste plekken in ongeveer vierhonderd woorden samen te vatten.

We beginnen met Moonstone Beach en de bijbehorende Moonstone Beach Boardwalk. Dit strand is namelijk een van de mooiste van de omgeving en dat heeft het aan één fenomeen te danken: zwart zand.

Inderdaad, zwart zand. Vandaar die naam. En hoewel het misschien niet het beste strand is om een handdoek op uit te rollen, is het wel degelijk de moeite waard om hier op z’n minst even te stoppen.

De boardwalk gaat nog een stukje verder en loodst je langs verschillende scenic views op de omgeving. Neem ook je verrekijker mee, want wie met behulp van zo’n ding over de zee tuurt, maakt kans om onder meer otters te zien.

Cambria heeft, ondanks het feit dat het dorp niet al te groot is, ook een Downtown met eenbijbehorende Main Street. Dit is een aaneenschakeling van one-of-a-kind-winkeltjes, -galerijen en -restaurants. Probeer zeker de Olallieberry Pie, een specialiteit van de streek gemaakt van olialiebessen: een kruising tussen een jonge bes en een braam.

Als je klaar bent in Cambria is het misschien ook nog leuk om een tweede stop te maken in het naburige San Simeon. Dit kleine plaatsje staat bekend om twee dingen: het Hearst Castle en de zeeolifanten die hier langs die kust liggen. 

Cambria bezienswaardigheden
Foto: Visit Cambria

Hoe kom ik er?

Plannen om Highway 1 te rijden? Dan kom je min of meer automatisch langs Cambria. Het plaatsje ligt op ongeveer vier uur rijden van zowel San Francisco als Los Angeles.

Je kunt je gps ook instellen op Main Street als je er zeker van wil zijn dat je niets mist.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen