Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Canada is vanaf vandaag weer OPEN voor internationale reizigers

Canada - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het duurde héél lang, maar vanaf dinsdag 7 september kunnen we weer vliegen naar de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Nee – niet naar de Verenigde Staten. Helaas. Ondanks verschillende meldingen over een eventuele heropening op Labor Day (maandag 6 september), houdt Amerika de grenzen voor Schengen-reizigers gesloten.

Canada daarentegen lost haar belofte van enige tijd geleden in. Internationale reizigers zijn daar weer welkom. Ook uit Nederland. En je hoeft niet in quarantaine.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Vaccinatiebewijzen en PCR-tests

Daar zitten wel een aantal haken en ogen aan, moeten we zeggen. Zo laat Canada momenteel alleen volledig gevaccineerde reizigers toe. Je bent volledig gevaccineerd wanneer je minder dan veertien dagen geleden je tweede vaccin hebt ontvangen. Het is verplicht om daar aan de grens een bewijs van te laten zien.

Daarnaast moet je 72 uur voor vertrek een PCR-test afnemen. Je bent vervolgens ook verplicht om al deze info te uploaden naar een systeem genaamd arriveCAN.

Oh – én je moet een quarantaineplan inleveren. Maar daarna ben je weer van harte welkom.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Grens met Amerika

De grens tussen Amerika en Canada is een maand geleden heropend. Deels, althans. Canadezen verwelkomen weer Amerikaanse automobilisten. Andersom zijn rijdende Canadezen nog steeds niet welkom in The States. Dat mag alleen met het vliegtuig.

De Canadese overheid verwachtte in een augustus een stortvloed aan Amerikaanse toeristen, maar dat bleef uit. Evengoed stonden er voor sommige grensovergangen files van zeven uur. Maar blijkbaar hadden de Canadezen zich voorbereid op nóg meer.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Heropening Verenigde Staten

En dan is er nog de heropening van de Verenigde Staten. Of beter gezegd – het gebrek daaraan. In augustus gonsde het van de geruchten over een eventuele heropening voor begin september. Vooralsnog is daar niets van terechtgekomen. Jen Psaki, woordvoerder van het Witte Huis, gaf aan dat de veelgenoemde working groups nog altijd werken aan een plan voor een heropening. Schiet eens een beetje op, wil je?