Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Maak kennis met Cannon Beach, een parel aan de kust van Oregon

Travel Oregon
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Cannon Beach is een charmant kuststadje in Oregon, bekend om zijn adembenemende landschap en schilderachtige sfeer. Dit pittoreske stadje trekt jaarlijks duizenden bezoekers met zijn unieke mix van natuurlijke schoonheid, artistieke flair en ontspannen ambiance.

Lees ook Astoria in Oregon is de perfecte bestemming voor een dagje uit

cannon beach
Travel Oregon

Dit is Cannon Beach

Cannon Beach is een klein stadje aan de noordkust van Oregon, vernoemd naar een kanon dat in de negentiende eeuw aanspoelde op het strand.

Wat deze kustplaats echt bijzonder maakt, is de iconische Haystack Rock, een 72 meter hoge monoliet die trots oprijst uit de branding. Deze rots is niet alleen een prachtig gezicht, maar ook een beschermd natuurgebied waar talloze zeevogels nestelen.

Het stadje zelf is gevuld met kunstgalerijen, boetieks en gezellige cafés, wat bijdraagt aan de kunstzinnige en gastvrije sfeer.

Hotel nodig? Kijk hier voor accommodaties in de omgeving van Cannon Beach.

Dit kan ik zien en doen in het gebied

Cannon Beach biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden. De Haystack Rock is een must-see, vooral tijdens eb, wanneer getijdenpoelen vol kleurrijke zeesterren en andere zeedieren zichtbaar worden.

Het strand zelf is perfect voor lange wandelingen, vliegeren en genieten van de zonsondergang.

Natuurliefhebbers kunnen terecht in het Ecola State Park, waar wandelpaden spectaculaire uitzichten op de kustlijn bieden en de kans om wilde dieren te spotten, zoals elanden en adelaars.

➔ Auto nodig? Plannen om naar Oregon te gaan? Boek je huurauto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op je eindbedrag.

cannon beach
Travel Oregon

Zo bereik ik Cannon Beach

Cannon Beach ligt ongeveer 130 kilometer ten westen van Portland, de grootste stad van Oregon. Vanuit Portland rijd je via de US-26 W naar het westen, een reis van ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van het verkeer. Voor degenen die uit Seattle komen, is de reis iets langer: ongeveer vier uur rijden langs de I-5 S en US-26 W.

Vanuit San Francisco is het strand bereikbaar via een schilderachtige route langs de Pacific Coast Highway (US-101 N), hoewel deze rit aanzienlijk langer is – ongeveer 10 uur rijden. Dit maakt Cannon Beach een ideale bestemming voor een weekendje weg of een langere vakantie langs de prachtige kust van Oregon.

Meer lezen? Check onze boeken over The States in de webshop!