Canada Only

Bizar: het griezelige verhaal achter een van de beroemdste bars in Key West

Key West - Laurence Norah viaFlorida Keys News Bureau
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Captain Tony’s Saloon in Key West is de oudste bar van Florida, maar het was ooit een mortuarium én een executieplaats. De boom waaraan wetsovertreders werden opgehangen, staat er nog steeds.

Sloppy Joe’s is de meest beroemde kroeg in The Sunshine State. Dit is de tent waar de meeste toeristen op af komen. Het is tenslotte de plaats waar schrijver Ernest Hemingway zijn literaire inspiratie opdeed.

Althans. Dat denken veel mensen.

Niet iedereen weet dat het originele filiaal van Sloppy Joe’s niet de populaire variant aan Duval Street is. Die eer gaat namelijk naar een tent die vandaag de dag bekendstaat als Captain Tony’s Saloon.

[themify_layout_part id=34692]

Wat is Captain Tony’s Saloon in Key West?

Captain Tony’s Saloon heette dus ooit Sloppy Joe’s. Deze bar opende in de jaren dertig aan Greene Street, maar toen de huur met een dollar per week werd verhoogd, koos eigenaar Josie Russell eieren voor haar geld. Ze verkaste haar bar naar een pand aan Duval Street. Daar groeide Sloppy Joe’s uit tot een wereldwijd bekend fenomeen.

Het oude pand vond al vrij snel een nieuwe eigenaar: kapitein Tony Tarracino. Hij doopte de tent om tot Captain Tony’s Saloon.

[themify_layout_part id=34170]

Wat is de achtergrond van deze bar?

Het klinkt misschien alsof het pand langs Greene Street altijd een bar is geweest, maar niets is minder waar. Sterker nog: het gebouw kent een behoorlijk morbide historie.

Bezoekers die Captain Tony’s Saloon binnenkomen, zien direct de immense boom die middenin de bar staat. Dit was ooit een galg waaraan veroordeelden publiekelijk werden opgehangen.

Naar schatting zijn zo’n 75 mensen hier aan hun eind gekomen. Ironisch genoeg is de boom zelf nog steeds in leven.

De huidige bar is daarnaast onder meer een bordeel, een sigarenfabriek en een mortuarium geweest. Wat dat betreft, is het ook niet vreemd dat men hier tijdens renovatiewerkzaamheden in de jaren tachtig opeens de skeletten van vijftien tot achttien man tegenkwam. 

Ze vonden ook de grafsteen van een jonge vrouw. Die hebben ze voor het gemak maar even onder de biljarttafel gezet.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik Captain Tony’s Saloon?

Plannen om naar Key West te gaan? Sla dan Sloppy Joe’s zeker niet over, maar breng ook beslist een bezoek aan Captain Tony’s Saloon – als je dat durft.

Het adres: 428 Greene Street in Key West, Florida. Dat ligt om de hoek van Sloppy Joe’s.

Bron: Atlas Obscura

Key West - Laurence Norah viaFlorida Keys News Bureau
Foto: Laurence Norah via Florida Keys News Bureau

[themify_layout_part id=34047]