Canada Only

Deze Central Park-attractie is de rest van 2018 GESLOTEN…

Central Park - Alex Lopez via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Belvedere Castle ligt in het hart van Central Park en is al sinds mensenheugenis een NYC-bezienswaardigheid. Maar wie dit jaar naar New York gaat, moet het kasteeltje helaas overslaan. Belvedere Castle moet hoognodig vernieuwd worden en blijft voor de rest van 2018 gesloten.

Voor wie niet bekend is met het bouwwerk: Belvedere Castle staat bovenop Vista Rock en geeft reizigers een goed uitzicht op Central Park’s Great Lawn en The Ramble. Het pand heeft nooit gefunctioneerd als een daadwerkelijk kasteel – daar is Belvedere Castle simpelweg te klein voor. Tot 1919 was het echter wel een weerstation. Inmiddels is Belvedere Castle fulltime toeristische attractie.

De laatste paar jaar werd het kasteel steeds krakkemikkiger. Central Park Conservancy, de organisatie die gaat over het behoud van het immense stadspark, ontkomt daarom niet aan een grote opknapbeurt. Dit jaar wordt onder meer het exterieur onder handen genomen en worden specifieke delen, waaronder de bovenste terrassen, waterproof gemaakt.

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Belvedere Castle!

Naar New York? Kijk dan hier voor voordelige vluchten, hier voor hotels in Manhattan of hier voor een combinatie van beiden.

Belvedere Castle, Central Park - Will Steacy via NYC & Company
Foto: Will Steacy via NYC & Company
Central Park - Alex Lopez via NYC & Company
Foto: Alex Lopez via NYC & Company