Afrika OnlyCanada Only

Naar New York? Skip het iconische Loeb Boathouse in Central Park niet!

Loeb Boathouse - Tagger Yancey IV via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het restaurant sloot vorig jaar de deuren en er waren twijfels of het Loeb Boathouse, ook wel Central Park Boathouse genoemd, nog wel kon blijven bestaan. Aan die twijfels zijn nu een einde gekomen.

Central Park is, wat ons betreft, een van de absolute hoogtepunten van New York City. Dit vanwege de immense grootte én het feit dat je vanuit het park helemáál niet het idee hebt dat je in een enorme stad bent. Eerder in een fiks bos. Het is dat die wolkenkrabbers nog zichtbaar zijn…

Het park heeft op zichzelf weer haar eigen highlights. Eén daarvan is het Loeb Boathouse. Een iconische landmark en een van de beroemdste restaurants van de stad.

[themify_layout_part id=34268]

Wat is het Loeb Boathouse?

Het Loeb Boathouse, soms ook wel het Central Park Boathouse genoemd, stamt uit 1872 en werd ontworpen door de architect Calvert Vaux. Het restaurant bestond toen nog uit twee houten, Victoriaanse panden. De huidige versie komt uit 1950.

Het pand is beroemd doordat het opdook in verschillende films, zoals When Harry Met Sally, en vanwege haar schitterende ligging aan een meer in Central Park. Het Loeb Boathouse functioneert naast restaurant – en zoals de naam al doet vermoeden – ook als een plek om bootjes te huren.

Dreigende sluiting

Eind vorig jaar leek er echter een definitief einde aan het Loeb Boathouse te komen. De tent bleek niet langer rendabel te zijn en sloot op 31 december 2022 de deuren.

Het bedrijf Legends is echter in de bres gesprongen. Deze organisatie, die ook het One World Observatory en het Yankee Stadium beheert, heeft 3,25 miljoen dollar in het Loeb Boathouse geïnvesteerd. Ze ontfermen zich ook over structurele verbeteringen. Het restaurant krijgt zodoende nieuwe openbare toiletten, verbeterde patio’s en een vernieuwde outdoor bar.

[themify_layout_part id=34170]

Wanneer gaat het Central Park Boathouse open?

We hebben nog geen exacte datum voor de heropening van het Loeb Boathouse. De verwachting is echter dat dit in de zomer van 2023 gaat gebeuren.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik het Central Park Boathouse?

Sla het Loeb Boathouse niet over als je naar New York City gaat. Je vindt het restaurant in Central Park ter hoogte van East 72nd Street aan de Park Drive North.

Central Park Boathouse - Tagger Yancey IV via NYC & Company
Foto: Tagger Yancey IV via NYC & Company

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]