Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Bewonder de zuidelijke charme van Amerika in Charleston, South Carolina!

Discover South Carolina
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Blauwe, groene en gele villa’s bepalen het straatbeeld van Charleston in South Carolina. Stap terug in de tijd en laat je betoveren door dit bijzondere plaatsje.

Terwijl je door de bruisende stad loopt, kun je het jezelf goed voorstellen hoe het hier moest zijn in de vroegere tijden. Charleston is een bestemming die is doordrenkt van de geschiedenis – een groot deel daarvan niet al rooskleurig. Dit is terug te zien in het straatbeeld, verschillende panden en uiteenlopende bezienswaardigheden.

Maar als je denkt dat Charleston een stad is vol met dramatische geschiedenis, dan heb je het mis. Voor een historische stad is het er namelijk ook aardig modern. Er zijn bijvoorbeeld een heleboel restaurants, winkels en terrasjes.

Bovendien is de stad is echt een plaatje. Charleston is dan ook decor geweest van vele films, waaronder – wie kent hem niet – The Notebook.

Lees ook Een iconische suikerplantage in Louisiana: Oak Alley Plantation

charleston
Discover South Carolina

Wat is Charleston?

Charleston, voormalig Charles Town, is een van de grootste steden in South Carolina. Het speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Burgeroorlog. Hier werd het destijds het eerste schot gelost.

De stad dankt haar karakteristieke uiterlijk aan de historische huizen in Victoriaanse bouwstijl en beschikt over vele musea, kerken en een aquarium.

Charleston is niet alleen een bruisende stad, maar het ligt ook nog eens aan het strand. Je hoeft hierdoor niet te kiezen tussen een stedentrip of een strandvakantie – je kunt het gewóón combineren!

Wat is er te doen in Charleston?

Al slenterend door de straten kom je waarschijnlijk vanzelf meer over de plaats te weten, maar we hebben toch een aantal bezienswaardigheden voor je verzameld, zodat je alvast weet wat je kan verwachten.

Historic District

De stad heeft een Historic District. De kern hiervan is Museum Mile aan Meeting Street. Museum Mile neemt je mee terug naar de geschiedenis. Het is letterlijk één mile aan musea, historische huizen, publieke gebouwen en kerken.

French Quarter

In het oosten van het historische district ligt het French Quarter. In de negentiende eeuw was dit gebied het domein van Franse handelaren, vandaar de naam. Tegenwoordig is het populair vanwege de kunstgalerijen, restaurants, winkels en het Joe Riley Waterfront Park…

Discover South Carolina

Joe Riley Waterfront Park

…en het Joe Riley Waterfront Park is écht een bezoek waard. Je kunt er heerlijk wandelen langs de prachtige fonteinen en aangelegde tuinen.

Rainbow Row

Rainbow Row is een rij pastelkleurige woningen die horen bij de meest gefotografeerde objecten van Amerika’s Zuiden. De woningen van Rainbow Row zijn inmiddels iconisch voor de stad en vormen een populaire, toeristische attractie.

charleston
Discover South Carolina

Charleston City Market

De Charleston City Market is een historisch overdekt marktcomplex in het centrum. Het strekt zich uit over vier stadsblokken en je vindt er verschillende stalletjes met onder meer lokaal handwerk.

Hoe kom ik in Charleston?

Charleston ligt net ten zuiden van de kust van South Carolina. Andere grote steden langs de kust, zoals Myrtle Beach en Savannah in Georgia, liggen niet ver van Charleston vandaan. Maak je een roadtrip langs de kust? Dan is Charleston een ideale stop.

Liever geen roadtrip, maar een stedentrip? Charleston heeft zijn eigen luchthaven. Je kunt vanuit Amsterdam via Atlanta, Philadelphia of Washington DC naar de stad vliegen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South.