Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Nieuw in Californië: ‘s werelds eerste Cheez-It Pump

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Echt waar: dit is een benzinepomp waarbij je jouw auto niet vult met Euro 95, maar met crackers en kaas. En dan ligt de Cheez-It Pump ook nog eens middenin de verlaten woestijn van Californië. Dit kan ook alléén maar in Amerika…

Heb je weleens een roadtrip door het Amerikaanse Westen gemaakt? Dan weet je ongetwijfeld hóe verlaten de woestijnen in dit deel van het land soms zijn. Uren rijden zonder ook maar iemand tegen te komen, is hier meer regel dan uitzondering.

‘Een ideale plek om een pomp te bouwen waarbij je geen benzine, maar kaas en crackers tankt’, vonden ze bij Cheez-It.

En zo geschiedde: de zogenoemde Cheez-It Stop langs de Twentynine Palms Highway is inmiddels een voltrokken feit. Niet handig wanneer je low on gas bent, maar als je daarna middenin de woestijn zonder benzine komt te staan, heb je in ieder geval genoeg kaascrackers om te overleven.

Cheez-It
Foto: Kellogg's via PR Newswire

Wat is de Cheez-It Stop?

De Cheez-It Stop klinkt misschien als een verlate 1 aprilgrap, maar dat is het zéker niet. Je kunt hier écht je auto vullen met de in Amerika buitengewoon populaire crackers.

Waarom? Omdat geen roadtrip compleet is zonder de crackers van Cheez-It, aldus de bescheiden organisatie zelf.

En het mooie voor ons gierige Nederlanders is dat ze gratis zijn. Je kunt je zuurverdiende dollars echter wel spenderen in de bijbehorende giftshop. Dit is hét adres voor allerlei merchandise in het teken van het merk.

Cheez-It
Foto: Kellogg's via PR Newswire

Waar vind ik dit bijzondere fenomeen?

Goed, goed. We moeten toegeven dat de Pump weliswaar middenin de woestijn ligt, maar ook langs een populaire route onder toeristen. Het adres is 61943 Twentynine Palms Highway in Joshua Tree, Californië. Je komt er onder meer langs wanneer je vanuit Los Angeles of San Diego naar Joshua Tree National Park reist.

We willen daarbij opmerken dat dit fenomeen in beginsel maar één week open is: van 5 juni tot 11 juni 2023. Check daarbij wel regelmatig de website van Cheez-It, want wanneer dit soort pop-up stores populair zijn, kan het zomaar zo zijn dat ze langer blijven hangen.

Bron: Kellog’s via PR Newswire

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen