Canada Only

Welkom in Cocoa Beach, waar avontuur wacht op elke golfslag!

Cocoa beach
Unsplash
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Cocoa Beach in Florida is de perfecte bestemming voor een surfvakantie. Het staat dan ook bekend als de Surfhoofdstad van de Oostkust. 

En het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De kustlijn biedt consistente golven en een verscheidenheid aan breaks die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus, van beginners tot ervaren rijders.

➔ Lees ook Surfen in Amerika: dit vinden wij de beste bestemmingen

Dit is Cocoa Beach

Cocoa Beach ligt aan de oostkust van Florida en is een parel van een bestemming. Het biedt zonovergoten stranden, een bruisende sfeer en een levendige surfcultuur.

Met zijn ontspannen sfeer en eindeloze recreatiemogelijkheden trekt deze kustplaats veel toeristen aan die op zoek zijn naar een mix van avontuur en ontspanning.

Cocoa Beach
Unsplash

Dit kun je verwachten van deze stad als surfvakantie

Natuurlijk staat het prachtige strand van Cocoa Beach centraal. Je kunt hier genieten van zonnebaden, zwemmen in de golven en wandelen langs de kustlijn.

Maar de echte ster van de show is de surfcultuur. Hier vind je dan ook de iconische Ron Jon Surf Shop. Met een uitgebreid assortiment aan surfuitrusting, kleding en accessoires is deze winkel een bedevaartsoord voor iedereen die gepassioneerd is over surfen of gewoon op zoek is naar een cool souvenir.

Naast het surfen biedt deze stad ook andere activiteiten, waaronder vissen, kajakken, paddleboarden en zelfs parasailen. Voor degenen die liever niet het water in gaan, zijn er gezellige cafés, restaurants en winkels langs de historische pier.

Met genoeg dingen te doen naast surfen is deze stad dus de perfecte bestemming voor een surfvakantie.

Unsplash

Zo bereik je Cocoa Beach voor je ideale surfvakantie

Cocoa Beach is gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende grote steden in Florida. Voor degenen die direct met het vliegtuig naar deze bestemming willen reizen, ligt de dichtstbijzijnde luchthaven, Orlando International Airport, op ongeveer een uur rijden. Van daaruit kun je een huurauto nemen of gebruikmaken van pendeldiensten naar de kustplaats.

Vlieg je The States binnen via een andere staat of stad? Dan is Cocoa Beach goed bereikbaar via de Interstate 95, die door Florida loopt, of de schilderachtige route langs de kust via de A1A.