Canada Only

In Colonial Williamsburg, Virginia keer je terug naar het Amerika uit de 1700’s

Colonial Williamsburg - Unsplash

Colonial Williamsburg is een levend openluchtmuseum waar het leven in de voormalige Engelse kolonie tot in de puntjes is nagebootst.

Het museum telt bijvoorbeeld 88 panden die daadwerkelijk uit de zeventiende eeuw komen. Goed – dat is niet héél oud als je het meet naar Europese maatstaven. Maar gezien Amerika een relatief jong land is, is dit as old as it gets.

Daarnaast beschikt Colonial Williamsburg over enkele honderden replica’s van gebouwen van weleer. Tel daar alle zogenoemde re-enactors in traditionele kledij én rondrijdende paarden-en-wagens bij op en voilà: je hebt daadwerkelijk het idee dat je terug in de tijd bent gegaan.

Colonial Williamsburg - Unsplash
Door Boy |

Waar komt dit allemaal vandaan?

Om dit alles een béétje beter te begrijpen, is enige background misschien handig. Want wat is Colonial Williamsburg eigenlijk precies?

Well – Williamsburg werd in 1699 opgericht als hoofdstad van de kolonie Virginia. Het werd daarmee de grootste nederzetting van de Britten in het nieuwe, beloofde land – vernoemd naar de Engelse koning, King William III.

Colonial Williamsburg - Unsplash
Door Boy |

Wat kan ik doen in Colonial Williamsburg?

Het Williamsburg van nu biedt bezoekers de mogelijkheid om te ervaren hoe het leven in de nederzetting er destijds uitzag. Woningen, winkels en wegen zijn er nauwkeurig nagebootst – en dat niet alleen. Je ziet er bijvoorbeeld ook het Capitool uit die tijd, het Governor’s Palace, het plaatselijke gerechtsgebouw en de Raleigh Tavern. Laatstgenoemde was ooit dé plaats om politieke ambities te bespreken.

Overal in Colonial Williamsburg lopen acteurs die je van alles vertellen over de historie van The States. De donkere kanten daarvan, zoals slavernij en de rechten an de oorspronkelijke bewoners van Amerika, worden daarbij niet vermeden.

Zelfs als historie niet helemaal je ding is, kan Colonial Williamsburg interessant zijn. Je vindt er bijvoorbeeld ook verschillende kunstmusea en een soort botanische tuin: The Arboretum.

Colonial Williamsburg - Unsplash
Door Boy |

Hoe kom ik Colonial Williamsburg?

Zien? Je vindt Colonial Williamsburg in het huidige Williamsburg. Daar maakt het deel uit van de zogenoemde Historic Triangle – met plaatsjes als Jamestown en Yorktown.

Toegang tot Colonial Williamsburg is gratis, maar als je een van de panden in wilt, betaal je de prijs van een single-day-ticket. Die bedraagt ten tijde van schrijven $44,99 voor volwassenen en $24,99 voor kinderen van zes tot twaalf jaar oud.

De bekendste, dichtstbijzijnde grote stad is Washington DC – op 2,5 uur rijden.

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]