Afrika OnlyCanada Only

8 highlights die je NIET mag missen als je New York en Florida combineert

Combireis New York en Florida - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

New York City en Florida combineren doe je met déze rondreis Amerika met Van Verre. Een ideale manier om twee uiteenlopende delen van Amerika te zien. Skip de volgende tien bestemmingen tijdens je combireis New York en Florida in ieder geval niet!

Het gaat om de autorondreis Tropisch Florida & New York City van Van Verre. En een betere manier van stad en strand combineren is er eigenlijk niet.

Meer weten? Bekijk deze Amerika rondreis hier – en check hieronder wat je naar ons idee écht niet mag overslaan.

Central Park - Pixabay
Boy Tijbosch |

1. Central Park

Dé highlights van New York City komen meestal in de vorm van hoge kantoorgebouwen. Maar het allerbeste is misschien wel het plaatselijke stadspark.

Met de term stadspark doen we Central Park overigens flink tekort. Dit natuurgebied is zó groot dat je eenmaal aanbeland helemáál geen idee hebt dat je in een wereldstad bent. Eerder in een bos of iets dergelijks.

Fort Myers
Foto: VISIT FLORIDA

2. Fort Myers Beach – combireis New York en Florida

Aan tropische stranden geen gebrek in Florida. Fort Myers Beach is een van de mooiste varianten: uiterst subtropisch en ideaal voor het zoeken – én vinden – van schelpen. 

Je slaapt tijdens de rondreis Amerika van Van Verre in het Outrigger Beach Resort: direct aan het strand.

Vrijheidsbeeld - Unsplash
Boy Tijbosch |

3. Het Vrijheidsbeeld

Voor het eerst naar New York? Sla dan het Statue of Liberty zéker niet over. Je kunt aanmeren op het eiland zelf, maar voor veel reizigers volstaat de Staten Island Ferry naar de overkant van Lower Manhattan. Deze is gratis en vaart vlak langs het wereldberoemde beeld.

Islamorada - Rob O'Neal via Florida Keys News Bureau
Foto: Rob O'Neal via Florida Keys News Bureau

4. Islamorada – combireis New York en Florida

Zeg Florida Keys en de kans is groot dat je aan Key West denkt. 

Toch is deze eilandengroep in het uiterste zuiden van The Sunshine State veel meer dan dit eindpunt. Veel eilanden die je op weg naar Key West tegenkomt, zijn ook zeker de moeite waard. 

Met name Islamorada is een van onze favorieten. Sla zeker Robbie’s niet over, waar gigantische vissen uit je hand eten.

Combireis New York en Florida - Unsplash
Boy Tijbosch |

5. 9/11 Memorial & Museum

Het 9/11 Memorial & Museum is een indrukwekkende ode aan de ramp die zich in 2001 in New York City voltrok. De bassins met water, precies op de plekken van de voormalige Twin Towers, zijn uiterst imponerend – en dat geldt ook voor het bijbehorende museum én het nieuwe station, Oculus.

Overweeg ook een trip naar boven in het nieuwe One World Trade Center. Vanuit het One World Trade Observatory heb je misschien wel de beste views over de stad.

Combireis New York en Florida - Unsplash
Boy Tijbosch |

6. Alle pretparken van Orlando – combireis New York en Florida

De keuze is qua themaparken reuze in en om Orlando. ’t Is tenslotte niet voor niets Theme Park Capital of the World. Alleen al Disney World bestaat uit vier parken en twee waterparken, terwijl het aantal van het Universal Orlando Resort in 2025 op drie staat. Genoeg te doen, dus.

Het derde pretparkenconcern van Orlando is dat van SeaWorld – en ook dit park is met zijn exposities, maar ook achtbanen absoluut de moeite waard. Afkoelen kan in het naburige waterpark Aquatica – en met de trip van Van Verre zie je het allemaal. Je slaapt namelijk in het hotel DoubleTree, vlakbij deze parken.

Combireis New York en Florida - Unsplash
Boy Tijbosch |

7. Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is nog zo’n icoon in NYC – alsof de stad daar een gebrek aan had. En lopen over de brug is leuk, maar een fietstocht is nog veel beter. Zo kom je ook in de wijk Brooklyn Heights, waar je een heel ander deel van New York City leert kennen.

Goed nieuws: deze fietstocht is bij Van Verre optioneel bij te boeken. Kijk hier voor meer info!

Combireis New York en Florida - Pixabay
Boy Tijbosch |

8. Ocean Drive – combireis New York en Florida

Miami is in zekere zin vergelijkbaar met New York. 

Niet dat de twee op elkaar lijken, want dat is in de verste verte niet het geval. 

Maar wél omdat ze beiden gelijkenissen vertonen met een soort real-life filmset. Rolschaatsers, neonkleurige winkels en restaurants, brede zandstranden: het is er hier allemaal echt. En met Van Verre begeef je jezelf middenin de actie, want je slaapt in een hotel aan het wereldberoemde Ocean Drive.

Dit artikel word je aangeboden door Van Verre Reizen.