Canada Only

Cool! Er komt een kabelbaan boven de Niagara Falls…

Niagara Falls
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Kiezen tussen de Canadese en de Amerikaanse kant is niet langer nodig. Je kunt nu gewoon boven beide zijdes bungelen.

Want Wild Play Element Parks heeft vier zip lines boven de beroemde watervallen geplaatst. Ze gaan bijna 70 meter de lucht in en leggen een parcours van zo’n 670 meter af. De snelheid die je maakt, ligt rond de 65 kilometer per uur.

Daarmee duurt de rit ongeveer een seconde of dertig, maar wordt het waarschijnlijk wel een ongelooflijke halve minuut.

Waar?

De rit begint bij de Niagara Grand View Marketplace en eindigt bij pand van de Ontario Power Company nabij de Horseshoe Falls. Geen ervaren zipliner? No worries. Een professional vliegt mee om te voorkomen dat je vreemde dingen doet. Leuke baan, trouwens.

Wanneer?

Ga je deze zomer naar Upstate New York? Dan kun je mogelijk direct ervaren hóe het is om te zweven boven de Niagara Falls. Hoewel Wild Play Element Parks nog geen concrete datum heeft genoemd, verwachten ze de zip lines deze zomer te openen. Ze gaan overigens wel in oktober weer dicht: vanaf dan wordt het hier te koud om goed te kunnen ziplinen.

Een ritje is overigens niet goedkoop: vijftig dollar per persoon. De prijs kan variëren omdat deze afhankelijk is van de Canadese dollar.

130 pagina’s aan alles wat Amerika zo gaaf maakt – dát is Amerika Only Magabook. Bestel nu Amerika Only Magabook 3 voor €12,50 in plaats van €14,99!

Binnenkort ook naar de USA? Kijk dan hier voor vluchten, hier voor hotels en hier voor je huurauto.