Canada Only

Cool! Orlando krijgt een van ‘s werelds langste indoor-achtbanen

Disney's Hollywood Studios - WDW News
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Tijdens de Disney-beurs D23 Expo werd bekend gemaakt dat Disney World weer eens gaat vernieuwen. Het park Epcot krijgt een nieuwe achtbaan. Guardians Of The Galaxy moet een van de langste indoor rollercoasters ter wereld worden.

Een uniek avontuur dat momenteel wordt gemaakt door Disney’s Imagineers en dat gegarandeerd wow’s oplevert. Zo omschreef chairman Bob Chapek de nieuwste uitbreiding voor zijn Disney World. De achtbaan, die voorlopig de naam Guardians Of The Galaxy draagt, is vanzelfsprekend gebaseerd op de gelijknamige film. Hij komt in Epcot te staan – in het parkdeel Future World.

Lengte

Daarnaast meldde Disney dat Guardians Of The Galaxy een van de langste indoor-achtbanen ter wereld moet worden. Exacte lengtes? Die werden niet genoemd. De langste achtbaan ter wereld is nu nog Temple Of The Nighthawk in het Duitse Phantasialand. Die ride is 1180 meter lang. We mogen dus iets in die richting verwachten.

Nederland

Er zit ook nog een Nederlands tintje aan de attractie. Verwacht wordt dat het Nederlandse bedrijf Vekoma de coaster gaat maken. Deze Limburgse organisatie is namelijk de eigenaar van het ride-systeem dat Disney voor de achtbaan wil gebruiken.

Guardians Of The Galaxy wordt vóór het 50-jarig jubileum van Disney World, in 2021, verwacht.

Naar Orlando? Zoek dan HIER naar voordelige tickets, HIER naar hotels en HIER naar de onmisbare huurauto. Alles tegelijk boeken? Dat kan natuurlijk ook. Kijk HIER voor combinatiereizen.

Disney's Hollywood Studios - WDW News
WDW News
Epcot - WDW News
WDW News