Afrika OnlyCanada Only

Dit Amerikaanse natuurgebied móet je ooit hebben gezien: Craters of the Moon

Craters of the Moon
Foto: Visit Idaho
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Craters of the Moon National Monument and Preserve ligt in de staat Idaho en is een compléét andere natuurgebied dan je van Amerika gewend bent. Het park lijkt namelijk nog het meest op een maanlandschap.

Fascinerende natuurgebieden? Daar hebben ze in The States absoluut geen gebrek aan. Maar als écht het beste van het beste wil zien, raden we je de regio The Great American West aan.

Deze streek bestaat uit de staten Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming en showt je op sublieme wijze wat het begrip wide open spaces inhoudt.

Yellowstone National Park is waarschijnlijk het beroemdste voorbeeld van de indrukwekkende natuur die je hier vindt. Maar er is meer.

🇺🇸 Lees ook Slapen in een – hond? Het kan bij The Dog Bark Park Inn in de Amerikaanse staat Idaho

Craters of the Moon
Foto: Visit Idaho

Wat is Craters of the Moon National Monument and Preserve?

Craters of the Moon National Monument and Preserve in de staat Idaho, bijvoorbeeld. Een soort kruising tussen de maan, Mars en Mordor.

Dat bijzondere uiterlijk heeft het natuurgebied te danken aan de jarenlange vulkanische activiteit die hier heeft plaatsgevonden. 

Dat begon allemaal zo’n vijftienduizend jaar geleden, toen een breuk in de aardkost ervoor zorgde dat lava in gigantische hoeveelheden omhoog kwam. Een proces dat zich daarna om de zoveel tijd herhaalde. Het resultaat: dit kenmerkende landschap.

Craters of the Moon
Foto: Visit Idaho

Wat is er te zien?

Anno nu is Craters of the Moon National Monument and Preserve een verzameling lavavelden, kraters en rotsformaties die je niet snel ergens anders ziet. Ideaal voor het maken van foto’s.

Het park staat daarnaast bekend om zijn zogenoemde lavagrotten. Craters of the Moon National Monument and Preserve telt er ruim 25 en sommigen zijn toegankelijk voor het publiek.

Onze favoriet? De Indian Tunnel die meer dan 800 meter lang is en, zoals de naam al doet vermoeden, eigenlijk meer op een tunnel lijkt.

Craters of the Moon
Foto: Visit Idaho

Hoe kom ik bij Craters of the Moon National Monument and Preserve?

Dit natuurgebied ligt in de staat Idaho. Een beetje tussen de steden Boise en Idaho Falls in.

Het park is ook relatief goed bereikbaar vanuit Salt Lake City in Utah, dat op zo’n vier uur rijden ligt.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.