Afrika OnlyCanada Only

Creepy! Het engste kasteel van Californië verandert in oktober in een Haunted House

Preston Castle - Preston Castle Foundation
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Preston Castle in Ione is normaal gesproken al behoorlijk spooky. Dat wordt er rond Halloween niet beter op wanneer de boel in een spookhuis verandert.

Amerika’s Halloween-seizoen staat op het punt van beginnen. Verschillende spookhuizen openen daarbij hun deuren, maar er kan er maar één het griezeligst zijn. Die ‘eer’ gaat naar Preston Castle in Californië.

[themify_layout_part id=34444]

Wat is het Preston Castle?

Het Preston Castle heette ooit Preston School of Industry. Een instituut waar moeilijk opvoedbare kinderen naartoe werden gestuurd om weer op het rechte pad te komen.

Op de een of andere manier leek het iemand een goed idee om daadwerkelijke cipiers daarover de leiding te geven. Preston Castle leek daardoor al gauw meer op een gevangenis dan een school.

De school sloot in 1940 en werd daarna een verlaten, enigszins eerie pand. Bezoekers kunnen er rondleidingen krijgen. Je ziet daarbij allerlei hints uit het weinig didactisch onderlegde verleden.

[themify_layout_part id=34170]

Waar komen de spookverhalen vandaan?

In en om Ione staat het Preston Castle echter bekend om iets heel anders dan stoute kinderen: geesten. Het schijnt in het kasteel namelijk behóórlijk te spoken…

Die verhalen zijn totstandgekomen doordat er door de jaren heen best veel doden zijn gevallen. Er worden dan ook dikwijls onderzoeken naar paranormale gewaarwordingen georganiseerd.

[themify_layout_part id=37739]

Wat voor spookhuis is het?

Alsof dat allemaal al niet eng genoeg is, verandert Preston Castle rond Halloween in een spookhuis: The Preston Castle Haunt.

The Haunt vindt op gezette weekenden in de maand oktober plaats. Daarbij zit het pand vol gekostumeerde acteurs die maar één taak hebben: jou de stuipen op het lijf jagen.

Het spookhuis heeft geen leeftijdslimiet, al wordt er wel geadviseerd jonge kinderen bij de hand te houden. Lijkt ons handig, ja.

Kosten en data 

Interesse? Entree kost $25 voor een regulier ticket. The Preston Castle Haunt is vanaf 12 oktober iedere weekend in oktober geopend.

Foto: Preston Castle Foundation

[themify_layout_part id=34047]