Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Custer State Park is een indrukwekkend park in South Dakota met enorme kudde bizons

Travel South Dakota
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Custer State Park is een natuurreservaat in de Black Hills van South Dakota en staat bekend om zijn enorme kudde bizons. Zo’n dertienhonderd (!) bizons bewonen het gebied. Rij ernaartoe en bewonder deze prachtige beesten van dichtbij. 

Lees ook Ontdek de nostalgie en avontuur van Deadwood in het Wilde Westen

custer state park south dakota
Travel South Dakota

Dit is Custer State Park

Custer State Park is een uitgestrekt natuurgebied van maar liefst 71.000 hectare in de zuidwestelijke hoek van South Dakota. Het park werd opgericht in 1912 en is vernoemd naar de legendarische generaal George Armstrong Custer, die bekendheid verwierf tijdens onder meer de Amerikaanse Burgeroorlog. 

Het park wordt beschouwd als een juweel van South Dakota. Dit komt door zijn diverse ecosystemen, variërend van dichte naaldbossen tot weidse graslanden, en zijn rijke culturele geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren.

custer state park south dakota
Travel South Dakota

Dit mag je verwachten van Custer State Park

Naast het bewonderen van de bizons kan je nog veel meer zien in het park. Dit zijn een aantal hoogtepunten!

Wildlife Loop Road

Deze autoroute door het park gaat langs uitgestrekte prairies, omringd door heuvels. De bizons kun je vanaf deze route bijna niet missen. Vroeg in de ochtend en in de late middag kan je ook herten spotten.

Het rijden van deze route duurt ongeveer drie kwartier. 

Iron Mountain Road (Highway 16A)

Deze weg verbindt Custer State Park met het Mount Rushmore National Memorial. De weg is een kunstwerk op zich en staat bekend om zijn adembenemende uitzichten, scherpe bochten, tunnels en bruggen die perfect in de natuurlijke omgeving zijn geïntegreerd.

Het rijden van de Iron Mountain Road duurt drie kwartier tot een uur.

Travel South Dakota

Needles Highway

De Needles Highway is een andere iconische route. De weg strekt zich uit over ongeveer 14 mijl (22 kilometer) en verbindt Custer State Park met de stad Custer.

Een van de meest opvallende kenmerken van Needles Highway zijn de smalle tunnels die door massieve rotsformaties zijn uitgehouwen. Sommige van deze tunnels zijn zo smal dat het lijkt alsof je er nauwelijks doorheen past, maar ze voegen echt een gevoel van avontuur en opwinding toe aan de rijervaring.

Sylvan Lake

Sylvan Lake is een meer midden in het park en wordt omgeven door hoge granieten rotsen en dichte bossen, waardoor het een van de meest schilderachtige en pittoreske plekken in de regio is.

Buffalo Roundup

Ieder jaar, rond 1 oktober, vindt de Buffalo Roundup plaats. Dit spektakel trekt ieder jaar zo’n tienduizend bezoekers. Alle bizons die in het Custer State Park leven, worden op de traditionele western-manier door cowboys te paard bij elkaar gedreven. 

custer state park south dakota
Travel South Dakota

Zo kom je in Custer State Park

Custer State Park ligt in de Blackhills van South Dakota, vlakbij Rapid City en Hot Springs. Vanaf deze steden rij je in een klein uurtje naar het park toe.

Je kunt het park met de auto of camper verkennen via drie schilderachtige routes: de Needles Highway (Highway 87), de Wildlife Loop Road en de Iron Mountain Road.

Let op: op sommige wegen vind je tunnels waarvoor hoogte- en breedtebeperkingen voor campers gelden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Iron Mountain Road.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.