Canada Only

Small Town USA op z’n best: Davis in West Virginia

West Virginia Department of Tourism
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Met een minuscuul aantal inwoners (ongeveer zeshonderd) is Davis absoluut geen grote stad, maar laat je niet voor de gek houden. Van kunstgalerijen en livemuziek tot lokaal geproduceerde restaurants en bekroond ambachtelijk bier en van mountainbike- en wandelpaden tot wereldberoemde watervallen: Davis in West Virginia, en het grotere regio Tucker County, hebben alles voor je!

Davis West Virginia
West Virginia Department of Tourism

Wat is Davis, West Virginia?

Davis is een kleine gemeente in het bergachtige hart van Tucker County in West Virginia. Het is de hoogst gelegen dorp in de staat. Het ligt langs de Blackwater River, een paar kilometer ten noorden van Canaan Valley: de hoogste vallei ten oosten van de Mississippi.

Het stadje werd in 1880 opgericht en had toen 909 inwoners. Davis werd de stronkstad genoemd, omdat er nauwelijks bomen waren gekapt voordat er mensen kwamen wonen. Er werden gebouwen om de bomen gebouwd. Mensen beweerden dat ze van de ene kant van de stad naar de andere konden lopen, van stronk naar stronk, zonder de grond te raken.

Davis is tegenwoordig de thuisbasis geworden van een bloeiende scene van lokale bedrijven, ambachtslieden, eetgelegenheden en brouwerijen. Het is een knooppunt voor skiërs, wandelaars, fietsers, jagers, kunstliefhebbers én bierliefhebbers.

Lees ook: Bewonder de zuidelijke charme van Amerika in Charleston, South Carolina!

Davis West Virginia

Wat kan ik doen in Davis, West Virginia?

Davis staat momenteel vooral bekend om zijn buitenactiviteiten en ligt in het hart van een beroemd systeem van ruige mountainbike- en wandelpaden. Daarnaast heeft het geweldige restaurants, winkels en kunstgalerijen. Het is dus een uitstekende uitvalsbasis voor de omliggende bezienswaardigheden:

Canaan Valley Resort State Park

Canaan Valley Resort is de perfecte bestemming voor skiërs en liefhebbers van het buitenleven. Gelegen op de berg in het Canaan Valley State Park valt er jaarlijks ongeveer 180 centimeter sneeuwval. Skiërs en snowboarders kunnen kiezen uit 47 routes. Of je nu voor het eerst of voor de honderdste keer de piste op gaat: het resort is geschikt voor iedereen.

Blackwater Falls State Park

In het hart van de Allegheny Mountains in West Virginia ligt Blackwater Falls State Park (foto). Dit natuurpark dankt zijn naam aan de achttien meter hoge Blackwater Falls, die vanaf de Canaan Valley in de Blackwater-kloof naar beneden stort. Vanaf Pendleton Point Overlook heb je een prachtig uitzicht over de canyons en beboste heuvels.

Thomas

Thomas is de naburige stad van Davis, op slechts zes minuten rijden. Het is een plaats waar je zo langs kan lopen zonder iets te missen, maar ook in deze stad is er genoeg te doen. Thomas heeft bijvoorbeeld een schattige hoofdstraat met kunstgalerijen, antiekwinkels en restaurants. In het weekend wordt daar vaak live muziek georganiseerd.

Davis West Virginia
West Virginia Department of Tourism

Hoe bereik ik Davis, West Virginia?

Davis ligt aan het westelijke uiteinde van de I-48, op slechts 2,5 uur rijden van Washington DC, 3 uur van Pittsburgh, 3,5 uur van Baltimore en 4,5 uur van Colombus.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South USA.