Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De 10 engste plekken van Amerika

Vlag
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘t Is morgen Halloween. Dáárom: de tien meest creepy plekken in The States. Boe!

door Boy Tijbosch

10.    SORREL-WEED HOUSE, SAVANNAH

Leuk stadje, dat Savannah. Vooral voor diegene die in geesten geloven. Waarom? Het Sorrel-Weed House stikt ervan. Naar verluidt woont er nog altijd een slaaf in dit relatief oude, onbewoonde huis. ’s Avonds horen omwonenden hoe er met potten en pannen wordt gesmeten.


9.    MICHIGAN CENTRAL STATION, DETROIT

Voor zover bekend is er op Michigan Centraal nooit een spook, weerwolf of grijnzende clown gesignaleerd. Het verlaten gebouw is op zichzelf gewoon macaber: groot en onaangetast sinds de laatst vertrokken trein in 1988.

8.    DISNEY’S HAUNTED MANSION, ANAHEIM

999 happy haunts? Gerucht gaat dat deze familieattractie in Disneyland een voorganger kent. Een versie zó eng dat er een man uit angst is gestorven. ’t Is nooit helemaal bewezen, maar het volgende is wél waar: een parkbezoekster die – tegen Disney’s wil in – de as van haar overleden zoon verspreidde over de attractie. Allemaal leuk en aardig, tot een medewerker na sluitingstijd meende een jochie te zien lopen in de verder verlaten attractie. Dus. Houd je ogen open. Misschien spot je dat duizendste spook nog.


7.    HOTEL ZAZA, HOUSTON

Hotel Zaza is een van de meest gerenommeerde accommodaties van zuidelijk Texas. Zakenlui verblijven graag in deze kunstzinnige tent met strakke uitstraling. Zo óók ene joelovesmusic – niet geheel onlogisch géén geboortenaam. Deze fanatieke Reddit-poster belandde tijdens een zakenreis met zijn collega’s in Hotel Zaza. Maar waar zijn vakbroeders strandden in een donzig, uiterst aantrekkelijk bed, kwam Joe terecht in een zéér merkwaardige suite…


6.    SHADES OF DEATH ROAD, NEW JERSEY

Gebouwen zijn eng, maar soms zijn hele wegen vervloekt. Daarom kreeg een weg van zeven mijl in New Jersey de gezellige naam Shades Of Death Road mee. Volgens de legende werden hier vroeger mensen uit hun auto getrokken, vermoord om hun geld en in een nabijgelegen meer gegooid. Wat het vreemder maakt, is dat een echtpaar in de jaren ’90 foto’s van overleden mensen vond óp de weg.

5.    CECIL HOTEL, LOS ANGELES

Veel plekken in Amerika hebben een mysterieuze, soms spookachtige geschiedenis. Vaak berusten deze verhalen slechts op oude legendes en verhalen. In het Cecil Hotel in Los Angeles ligt dit anders en is het duidelijk waar diverse geruchten vandaan komen – uit het feit dat vele gasten hier zelfmoord pleegden.


4.    STANLEY HOTEL, ESTES PARK

Het Stanley Hotel in Colorado inspireerde Stephen King tot het schrijven van zijn bestseller The Shining. Wat een voorstelling had die man toch. Of niet? Want het schijnt dat de accommodatie daadwerkelijk beschikt over kamers en gedeeltes die – op z’n zachts gezegd – niet helemaal zuivere koffie zijn.


3.    112 OCEAN AVENUE, AMITYVILLE

Ronald DeFeo vermoordde zijn complete familie in hun huis in Amityville en zit daar nog steeds voor vast. De familie Lutz kocht de hierdoor leegstaande woning. Al gauw na hun intrekking leek de nieuwe heer des huizes het te begeven. Hij begon ’s nachts orgel te spelen, hoorde stemmen en zag figuren die hem opdracht gaven zijn familie om te brengen. Na zeven maanden smeerde de familie ‘m. Anno 2013 wonen er mensen in het verbouwde huis. Onder anderen de ramen – die schenen te lijken op ogen – zijn vervangen.


2.    WINCHESTER MYSTERY HOUSE, SAN JOSE

Het Winchester Mystery House beschikt over een architectuur waar Piet Blom nog hoofdpijn van krijgt. 160 kamers, gebouwd in absurde vormen en voorzien van veel comfort. Het vreemdst zijn de deuren met daarachter muren en trappen die leiden naar het plafond. De voormalige bewoonster, Sarah Winchester, liet het huis zo bouwen om de aanwezige geesten te misleiden. Nu is het een toeristische trekpleister, waar Sarah zelf ook nog wel eens langs schijnt te komen. Ze overleed in 1922.

1.    EASTERN STATE PENITENTIARY, PHILADELPHIA

Een vreselijkere opsluiting dan in Alcatraz? Dan kom je al snel hier uit. De Eastern State Penitentiary deed aan alternatieve straffen. Baden in ijskoud water, bijvoorbeeld. Vastgebonden worden aan stoelen, voor zeven dagen lang. Of armen vastbinden aan je tong. Leuk is anders en het gevang werd na verloop van tijd gesloten. Keerde de rust terug? Hell no! Toen een slotenmaker ergens in de voormalige gevangenis een slot van 140 jaar oud verwijderde, raakte hij – naar eigen zeggen – ‘overmant door een onbekende kracht’. Sindsdien zien bezoekers, de inrichting is nu een soort museum, overal vreemde verschijnselen.